Кондитер Наталія Якимечко розповідає про своє захоплення: “Люблю створювати людям свято і гарний настрій”

Творчість. Краса. Впевненість. Якість.  Це про калушанку Наталію Якимечко та її творіння. Майстриню з маленького міста, яка прагне рости професійно й розвиватись, любить пекти, готувати й намагається дарувати радість й насолоду смаку оточуючим. Їй вдається поєднувати це з основною роботою. 

 

Мене звати Наталя. Мені 26 років. Проживаю я від народження у місті Калуші. Живемо удвох з чоловіком Сергієм. Навчалась я в університеті ім. В. Стефаника на економіста. По спеціальності не влаштувалася, працюю на Калуській “ТЕЦ – НОВА” машиністом паливо-подачі.

У вихідні та вільний час займаюся домашньою випічкою: торти, пляцки, капкейки, медові тістечка та багато іншого. Зацікавилась випічкою я 2,5 роки тому. Просто хотіла навчитися, щоб у майбутньому радувати своїх рідних домашніми солодощами. Переглядала багато відео на ютуб, купувала кулінарні журнали та книги, де все доступно було описано. Перший свій торт я спробувала спекти своєму похреснику на хрестини, рецепт взяла з інтернету, а фігурки купила готові.

На свій страх і ризик я спекла свій перший торт, але дуже переживала чи оцінять його люди і чи буде він смачним. Коли відбулося свято усі дуже мене хвалили і казали, що торт смачний та що  мені потрібно розвивати свій талант.

Наступний мій торт був для бабусі на 80 – ти річчя, далі – мамі, татові і друзям. Люди, які були присутні на цих святкуваннях захоплювалися моїми роботами і казали: “Наталя, розвивайся і рухайся далі в цьому напрямку!” Їхня похвала і підтримка надали мені віру в себе.

Того року в квітні я вирішила взяти участь у МК “Домашні паски” в Івано-Франківській кулінарній школі “El Chef”, згодом туди ж поїхала на МК “Макарон та Зефір”

Читайте також  Калушани на ярмарку зібрали гроші для важкохворого Сергія Товта. ФОТОРЕПОРТАЖ


І в травні уже я прийняла своє перше замовлення. Замовники мені дзвонили, дякували за смачні торти і я зрозуміла, що кондитерка – це моє… Наступними я відвідала курси Ірини Попової у Вінниці “Торти з нуля” і на цьому не планую зупинятися, адже хочу ще багато багато цікавому навчитися.

Чесно кажучи це дуже важка і клопітка робота. Тим більше для мене. Так як це не основна моя робота. Я працюю по змінах – приходжу з денної зміни і печу до 2-3 год. ночі або приходжу з нічної і в той момент, коли мої співробітники лягають спати, я починаю пекти і творити.

Але загалом кондитерське мистецтво мені подобається. Люблю створювати людям свято і гарний настрій.

Як і у кожній роботі є і свої мінуси. Головним мінусом є – це якість продуктів. Я намагаюся вибирати тільки якісні продукти, але буває і таке, що, наприклад, береш постійно масло одного виробника, але через деякий час вони починають щось підмішувати і якість вже не та. Одного разу я попала на неякісне масло і шоколад і відповідно пішло мені в мінус, бо їхала і шукала інше.

З моєї точки зору робота кондитера дуже відповідальна і ризикована, так як я хвилююся за кожну свою роботу. Звечора складаю торт, а зранку біжу до холодильника дивитися чи все добре і ніде нічого не розлізлося і не потекло. Кондитерські вироби – це дуже делікатний продукт, тому потрібно уважно і відповідально ставитися до його зберігання і транспортування, щоб зберегти  гарний вигляд і не зіпсувати собі свято.


Я щиро дякую Богу за свого люблячого чоловіка, який підтримує мене, не дає опустити руки і у всьому допомагає. Спочатку я переживала і думала, що він не оцінить мого такого захоплення, але згодом і йому почало це подобатись. Він інколи любить стояти і спостерігати, коли я роблю якісь прикраси на торт і завжди смішком каже, що у мене “залізні нерви”. Він допомагає мені мити посуд, який забирає немало часу, чистити горіхи та виконує інші дрібні справи.

Читайте також  Хто коли йде на пенсію? Дані надав пенсійний фонд. Інфографіка

Разом працюємо, разом і відпочиваємо. З родиною збираємося по святах, так як вільного часу майже немає.


Оскільки моя основна – державна робота, я замовлення  приймаю лише на вихідні. Тому клієнтів вистачає…

Ціна моїх тортів на сьогодні становить 200грн./ кг + окремо оформлення.

Пляцки по 150грн./ кг.

На десерти ціни різні, тому всього писати не буду.

Щодо замовлення, то зв’язатися зі мною можна за номером телефону 0990495681.

Або через такі соціальні мережі як Фейсбук та Інстаграм.  Facebook – Nataliia Yakymechko
Instagram – natalochka.yakymechko

Я вже придумала свій торт і назвала “Персиковий Рай”.  Фото:


Кожен мій виріб – це домовленість із клієнтом. Деякі покупці  просять, щоб всередині був простий бісквіт і легкий крем, але зверху дороге оформлення для фото, а деякі хочуть неперевершений смак, а ззовні мінімалізм. Тому до кожного  у мене окремий підхід.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: