Дорога, як скло: на Прикарпатті через погодні умови різко погіршився стан доріг

Сьогодні, 5 лютого, у Франківську та області від ночі падав дощ та сніг. Вдень температура повітря впала до “мінусу”. Відповідно, це спричинило ожеледицю ожеледицю.


Вчора журналісти видання МІСТО спитали першого заступника керівника КП “Муніципальна дорожня компанія” Володимира Юсипіва, чи готові вони до такої зміни погоди.

В нас організоване цілодобове позмінне чергування від початку зимового періоду, з листопада. 3 майстра працюють цілодобово, один – через дві зміни він поступає на нову зміну. З ним працює 30 спеціалістів, водії автомобілів, які займаються підсипкою доріг піщано-соляною сумішшю. 20 одиниць техніки працюють цілодобово. Є 9 автомобілів, навантажувач, трактори для розчистки снігу і грейдери. Всі машини мають маршрути. Є 90 працівників, які зранку приходять на роботу о 6:30 і починають посипати тротуари вручну. Є ще один трактор, який також займається посипкою тротуарів. Якщо вночі починається ожеледь, він виїжджає і посипає тротуари відповідно до маршруту. Все місто, всі дороги, тротуари в маршрутах, – кожен з працівників має свій участок. Всі ящики заповнені піско-соляною сумішшю. Ми готові, – розповідає Юсипів.
Проте, водії повідомляють, що дорога зараз дуже небезпечна та схожа на скло. Всього за один день на Прикарпатті сталося 14 аварій.

Завтра, 6 лютого, вранці в Івано-Франківську небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. На зміну дрібному снігу, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде дощ зі снігом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.