На Прикарпатті водійку, яка не втримала автомобіль на трасі, засудили на два роки

Долинський районний суд виніс вирок щодо водійки, яка не втримала автомобіль на трасі у Долинському районі.

31 березня 2019 близько 17 години 49 хвилин, в денну пору доби, суху погоду, керуючи автомобілем марки «Honda Jazz”, обвинувачена рухалася ділянкою автодороги Н-10 Стрий-Чернівці-Мамалига по вул. Одиниця с. Оболонні Долинського району Івано-Франківської області у напрямку м. Івано-Франківська, пише Фіртка з посиланням на Галичину.

У салоні автомобіля знаходились три пасажирки, яких вона підібрала у м Долині.

«Рухаючись ділянкою дороги, обвинувачена проявила неуважність під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху, не врахувала дорожню обстановку, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, унаслідок чого не справилась з керуванням автомобіля, виїхала за межі проїзної частини праворуч в кювет, де автомобіль перекинувся та здійснила зіткнення з огорожею домогосподарства»,- йдеться у вироку суду.
Обвинувачена порушила ряд вимог Правил дорожнього руху України.

Внаслідок аварії одна з пасажирок зазнала ушкоджень хребта, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя в момент спричинення.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнала повністю, вказавши, що ДТП спричинила ненавмисно. У вчиненому розкаюється, просить суворо її не карати. Цивільний позов визнала частково відшкодувала потерпілій моральну шкоду.

Представник потерпілої в судовому засіданні пояснив, що зі слів матері йому відомо, що під час руху автомобіля обвинувачена потягнулась за сумкою, після чого автомобіль з пасажирами з’їхав з дороги. Його мамі спричинено тяжкі тілесні ушкодження. У призначенні покарання покладається на розсуд суду. В судових дебатах просив обвинувачену карати суворо.

Суд врахував характер та суспільну небезпеку скоєного нею злочину, що вона раніше несудима, її особу, яка за місцем проживання характеризується з позитивної сторони, пом’якшуючі вину обставинами, якими є те, що обвинувачена щиро кається у скоєному, активно сприяла розкриттю злочину, сплатила 58 900 грн моральної шкоди, про що свідчать копії розписок потерпілої та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Читайте також  Цього року на Прикарпатті чекають рекордну активність кліщів: кожен є носієм хвороби Лайма

Згідно з досудовою доповіддю Калуської міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області про обвинувачену у кримінальному провадженні, ризик вчинення повторного кримінального правопорушення та ризик небезпеки для суспільства оцінюється як низький, виправлення обвинуваченої без позбавлення волі або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, із застосуванням положень ст.69 КК України та призначити покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 (три) роки. Строк відбування покарання суд вирішив відраховувати з моменту її фактичного затримання після набрання вироком законної сили та приведення вироку до виконання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.