Вже з 1 лютого Калуш може залишитися без тепла

З 24 січня 2020 року 19 з 37 підприємств-боржників сплатили необхідний мінімальний платіж за використаний газ й уникли ризику відключенням від газопостачання.

Проте 18 виробників тепла, серед яких і комунальне підприємство міста Калуш “Водотеплосервіс”, все ще знаходяться у зоні ризику, оскільки не виконують вимоги щодо розрахунків для отримання газу в межах ПСО, інформує Фіртка.

НАК «Нафтогаз України» повідомляє, що неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у 18 населених пунктах в опалювальний період.

“Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року. Нафтогаз не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків”, – йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, станом на 29 січня 2020 р., калуське підприємство має борг у сумі 18 мільйонів 759 тисяч гривень. Необхідна мінімальна сума оплати складає – 1 мільйон 958 тисяч.

Таким чином, для уникнення відключення газопостачання з 1 лютого 2020 року підприємствам-боржникам необхідно у крайній термін сьогодні, 30 січня 2020 року, провести з Нафтогазом необхідні розрахунки (у тому числі з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.