Пам’яті Романа Вірастюка: у Франківську провели щорічну церемонію “Ніка-2019” (ФОТО)

В Івано-Франківську відбулась щорічна церемонія нагородження найкращих представників фізичної культури та спорту Прикарпаття «Ніка-2019».

Цьогоріч захід присвячений пам’яті відомого спортсмена Романа Вірастюка, пише Фіртка.

Так, у номінації “Кращий спортсмен” 2019 року перемогу здобув легкоатлет Станіслав Сеник, а “Кращою спортсменкою” стала борчиня Христина Береза, в номінації “Відкриття року” відзначили сноубордиста Михайла Харука, в номінації “Олімпійська надія” – борця Ігоря Никифорука та веслувальника Олега Зорія.

“Мав нагоду вручити «Ніку» чемпіонові світу зі сноуборду серед юніорів Михайлу Харуку. Наш чемпіон родом із маленького села Ільці, що на Верховинщині і його досягнення вже в історії українського спорту, адже до Харука подібних досягнень не мав жоден український сноубордист”, – написав у мережі міський голова Руслан Марцінків.

Також вручили статуетки у номінаціях: “Кращий тренер 2019 року”, “Сильні духом”, “Ветеран спорту”, “За популяризацію фізичної культури і спорту”, “Вчитель фізичної культури” та “Спортивний журналіст”.

НАгадаємо, спортивно-мистецьке свято – дітище екс-очільника прикарпатського спорту Романа Вірастюка. Вперше його провели у 1999 році. Спочатку церемонія мала статус міської. А із 2007 року вийшла на обласний рівень. За цей час “премії переможців” отримали понад 250 спортсменів міста та області.

Відповідно до правил свята, статуетку “Ніки” можна отримати лише раз у спортивній кар’єрі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.