Коляда і плєс: у Львові верховинці проведуть День гуцульської культури

У неділю, 26 січня 2020 року у Львові на площі Ринок відбудеться День гуцульської культури.

Це багатогранна автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені Гуцульську коляду, колядницький плєс, унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, пісню, запальний народний танець та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств. Про це повідомляє пресслужба Верховинської районної ради на сторінці в Facebook, пише Фіртка.

“На Вас чекає видовищна культурно-мистецька програма, феєрія мистецької автентики Верховинщини і неймовірної краси відпочинкові гуцульські дійства. У цьому колориті гуцули живуть, спілкуються з горами і довколишнім світом. Гуцульську культуру потрібно зберегти, надихнути автентикою всю Україну і передати її нащадкам”, – зазначають організатори.

Верховинці пропонуватимуть також тури вихідного дня з метою активного відпочинку мальовничим Гуцульським краєм та запрошуватимуть у туристичні мандрівки Карпатами. Рекламні проспекти турів вихідного дня запропонують відвідати музейну Верховинщину – музеї Івана Франка, Гната Хоткевича та Гуцульського театру, музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів імені музиканта-віртуоза Романа Кумлика, музей гуцульської магії, хату-музей «У трембітаря», музей фільму «Тіні забутих предків» та інші.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.