Найбільше на Прикарпатті клопотання про набуття громадянства подавали росіяни

Громадяни інших країн відповідно до українського законодавства можуть подати клопотання про набуття або прийняття до громадянства України.

У структурі міграційної служби області працює відповідний підрозділ – сектор з питань громадянства, у компетенції якого розгляд клопотань і оформлення документів для прийняття рішень, пише Фіртка.

Упродовж минулого року відповідно до положень Закону України «Про громадянство» в Івано-Франківській області міграційна служба оформила набуття українського громадянства 413 особам, які мали на це підстави за територіальним походженням або відповідно до міжнародних угод України.

Найчастіше клопотання про набуття громадянства подавали громадяни Російської Федерації.

Водночас торік УДМС в області скасовано 5 рішень про набуття громадянами українського громадянства.

Протягом минулого року за оформленими матеріалами сектору з питань громадянства УДМС в Івано-Франківській області Указами Президента України прийнято до громадянства нашої країни 20 осіб.

З-поміж новоспечених громадян України найчастіше йдеться про вихідців з азійських країн – Йорданського Хашимітського Королівства, Сирійської Арабської Республіки, Ісламської Республіки Іран, Республіки Ірак.

У даний час на розгляді в ДМС України перебувають 32 справи щодо клопотань громадян інших країн про прийняття до українського громадянства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.