Зеленський: Очікуємо від Ірану повного розслідування, покарання винних, повернення тіл загиблих і компенсацій

Сьогодні Іран визнав, що збив український літак

У свою чергу, Україна наполягає на офіційних вибаченнях з боку Ірану за збиття літака рейсу PS752 компанії МАУ, проведенні відкритого розслідування та очікує на повернення тіл загиблих і виплату компенсацій.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, пише Фіртка.

«Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака. Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України висловив сподівання на продовження розслідування авіакатастрофи без штучних затримок і перепон.

«Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості», – підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, вранці, 8 січня, впав пасажирський літак української авіакомпанії МАУ рейсу PS752, який прямував з Тегерана до Києва.

Судно вилетіло з іранського аеропорту о 6:10 за місцевим часом і за кілька хвилин після зльоту зникло з радарів.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. Причини катастрофи невідомі. На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, всі вони загинули. На місці трагедії триває пошукова операція.

Як стало відомо, в літаку перебували 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. Загалом в авіакатастрофі загинули громадяни семи країн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.