“Не було тата, а тепер пішла й мама”: Як живуть рідні загиблих в одеському коледжі. “Ридають кожного дня”

Рідні загиблих під час пожежі 4 грудня минулого року в Одеському коледжі другий місяць перебувають в невіданні, як йде розслідування. У поліцію їх ніхто не запрошує, а урядова комісія досі чекає висновків експертиз.

Що відбувається і як українська влада гальмує розслідування трагедії розповідає OBOZREVATEL.

У дітей немає ні бабусі, ні дідуся

Тетяна Спена – донька загиблої співробітниці коледжу Наталії Тарасової – каже, що за весь цей час їх так і не запрошували до слідчого.

“Працює комісія. Кажуть, що на днях має бути останнє засідання. Ми взагалі вважаємо, що потрібно всім збиратися і їхати з’ясовувати, що ж відбувається”, – говорить OBOZREVATEL Тетяна.

Поки рідні Наталії Тарасової не можуть змиритися з її смертю. Три дочки довго не вірили, що Наталя загинула під час жахливої ​​пожежі. Їм постійно надходили дані про те, що схожу жінку бачили в місті, і вони сподівалися, що їхня мама жива. Але дива так і не відбулося. Рятувальники знайшли тіло Наталії Тарасової серед конструкцій, що обрушилися у старій будівлі.

“Нам досі не віриться в це і важко з цим змиритися. У нас вже не було тата, а тепер пішла і мама. Так що у наших дітей немає ні бабусі, ні дідуся. Обіцяні виплати нам зробили, але я б сама заплатила за те, щоб маму повернули. Але ніхто нам її вже не поверне “, – ледве стримуючи сльози розповідає Тетяна.

“Хочемо почути правду”

У вогні загинула і студентка коледжу Катя Пьяночкіна. Батько дівчини розповідав, що вона встигла зателефонувати перед смертю. Катя того ранку прийшла до коледжу на додаткове заняття. Коли почалася пожежа, викладачка вийшла з кабінету, сказавши їм, що якщо що, бігти. Катя так і не змогла врятуватися.

Читайте також  Директорка ліцею зацькувала школярок через целюліт і “робочі” штани

Батько Каті, В’ячеслав, каже, що вони розмовляли з тією викладачкою.

“Вона говорить, що Катя спочатку пішла з нею, а потім сама туди повернулася, пішла за хлопчиками і дівчатками, щоб вивести їх. Віримо їй? Не знаю. Не хочу когось звинувачувати, шукати крайнього, зараз це буде неправильно.

Думаю, потрібно знайти тих, хто винен саме в пожежі. А тут міг спрацювати людський фактор, хтось злякався, розгубився. Тому звинувачувати викладача в тому, що вона не витягла Катю звідти, буде неправильним “, – з гіркотою говорить OBOZREVATEL В’ячеслав.

Батько загиблої дівчини сподівається на результати розслідування, які повинні дати відповідь на питання – хто винен.

“Чи знайдуть винних, я не знаю. Але хотілося б, щоб був суд, і нам розповіли правду, що там відбулося насправді. А Катю нам вже ніхто не поверне”, – говорить В’ячеслав.

Батько Каті зараз працює. А мама дівчини дуже важко пережила втрату дочки.

“В даний час вона знаходиться у відпустці, тому що дуже важко все це переживає, сильно плакала, тільки зараз стало трохи легше. Поки вона сидить з молодшою ​​донькою вдома”, – каже В’ячеслав.

З загиблими попрощалися перед Новим роком

Рятувальники кілька днів після пожежі і обвалення перекриттів будівлі діставали звідти загиблих. Тільки в кінці грудня рідні поховали останніх жертв, оскільки довго проходила процедура ідентифікації та експертизи.

Останнім був опізнаний директор Інституту південних морів 63-річний Борис Александров. Його поховали 27 грудня. На день раніше, 26 грудня, попрощалися з двома загиблими студентками Катериною Пьяночкіною і Юлією Маркіною.

А 25 грудня відспівували ще одного студента Кирила Трофимчука. Батьки Кирила, Олена та Ігор, в пожежі втратили другого сина. За півтора року до цього від онкологічного захворювання помер їхній старший син Ілля.

Читайте також  Вчені заявили, що хворі на коронавірус стають заразнішими набагато раніше, ніж вважалося

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.