Пресувати Крим – невдала спроба вислизнути з-під санкцій

«…Хоть камни с неба, мы на Родине!» – саме такі біл-борди прикрасили Крим майже одразу після окупації.

І каміння не змусило себе чекати. Віджим бізнесу, закриття пляжів, масові арешти – і це лише вершина айсбергу. І от тепер рішення, якого, мабуть, не чекав жоден мешканець Криму – уряд РФ скасував кримську автономію і включив його до складу Південного федерального округу. І це після десятків років українського самоврядування.

Що тепер чекає на Крим? Його, як виразився кримськотатарський та український нардеп Рефат Чубаров, накриє смута. В принципі, як і інші регіони Мордору.

«Вище політичне керівництво Росії підготувало окупованому Криму долю інших, власне російських, територій, які виступають як об’єкти для насадження єдиної уніфікованої державної політики, при реалізації якої етнічне чи історичне розмаїття, культурні чи мовні особливості будуть служити прикриттям лише до моменту повної зачистки цієї території до стандартів «русского мира», – сказав пан Чубаров.

А що означає «русский мир» без пояснень уже знають всі. Півострів потоне у морі інших рашистських провінцій, засилля «приїжджої» російської еліти зросте, а місцеві юнаки проходитимуть строкову службу у найвіддаленіших куточка Путлостану чи у його численних конфліктах на Кавказі чи Близькому Сході.

Експерти припускають, що включення Криму до Південного округу є невдалою спробую вислизнути з-під санкцій. Проте, це може викликати зворотній ефект. Якщо раніше санкції розповсюджувались лише на півострів, то тепер під удар секторальних економічних обмежень може потрапити велика частина південної Расєї.

Джерела: http://www.unian.ua, http://www.slovoidilo.ua, http://ua.korrespondent.net

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: