150 млн з держбюджету потрібно, аби цьогоріч таки добудувати міст через Бистрицю Солотвинську

На добудову моста через Бистрицю Солотвинську міська рада цьогоріч передбачила у бюджеті 60 мільйонів гривень. Раніше на ці роботи місто витратило 120 мільйонів.

 

Також, за словами міського голови Руслана Марцінківа, Івано-Франківськ подасть документи на отримання кредиту в Європейський банк реконструкції та розвитку, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

“План А – це добудувати в цьому році повністю міст, заїзну дорогу, почати розв’язку. Я обіцяв президенту, якщо з держбюджету дадуть 150 мільйонів, ми добудуємо міст до кінця року. Якщо президент виконає своє доручення, ми зробимо це”, – повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, гроші на міст потрібно шукати в іноземних кредиторів.

“Це кредит, за рахунок якого можна буде завершити цей проєкт. Ба більше, це буде додатковий контроль, бо у громади теж є сумніви, зауваження, пропозиції. Повірте, більш прискіпливого ставлення, ніж у європейських фінансових організацій, ні в кого немає”, – каже Криклій.

До слова, в ефірі передачі “Звіти наживо” на Суспільному Руслан Марцінків повідомив, що міст через Бистрицю Солотвинську добудують у 2021 році.

Польські експерти з приводу моста на Пасічну дійшли висновку, що вартість проєкту завищена та не відповідає безпеці руху.

“Для цих географічних умов і для такої протяжності моста можна було обрати набагато дешевше і простіше рішення. Технологія, яка застосована до цих сталевих плит, призначена для довших відстаней. З креслень цього моста зрозуміло, що розв’язка мосту зміщує головну дорогу – вулицю Надрічну. Так не повинно бути, бо це не магістральна, а житлова вулиця. Через це зміщення проєкт є дорогим”, – вважає польський інженер Криштоф Вахальські.

Читайте також  В Івано-Франківську чоловік "обчистив" магазин за 11 секунд

Як повідомляв раніше міський голова, завершити будівництво моста планують не раніше кінця 2020 року, а то й на початку 2021. Хоч, ще у червні він зазначив, що новий міст на Пасічну складений на 90%.

“Якщо отримаємо кредитні кошти, то, думаю, що до кінця наступного року чи на початку 2021-го – це реально”, – казав Марцінків.

Нагадаємо, коли президент Зеленський приїжджав в Івано-Франківськ, міський голова Руслан Марцінків теж просив у нього 150 млн грн на добудову моста. Але тоді Марцінків озвучив, що будівництво обійдеться у 426 млн грн.

У свою чергу народна депутатка від Івано-Франківська Оксана Савчук просила в уряду 150 млн грн на добудову моста через Бистрицю Солотвинську. І вже тоді вартість будівництва, за її словами, становила 594,6 млн грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.