Селяни проти атовців. Конфлікт на Калущині триває. ФОТОРЕПОРТАЖ

На Калущині з села намагались  виселяти атовця з 12 дітьми.

У село Грабівку Калуського району в неділю, 29 грудня, приїхали атовці і не тільки. Три автобуси, десятки автівок, поліція (також десятки на чолі з Василем Маківничуком, очільником Калуського відділу поліції), депутати обласної ради, преса, волонтери, активні громадяни. Чому?

Олег Бутусін переселенець із РФ, який воював у добровольчому підрозділі “Правий сектор”. Проживає  три роки у селі Грабівка зі своєю великою сім’єю, працює лісником у “Чорному лісі”.

Нещодавно відбувся конфлікт його сина Романа, його дружини Тетяни із сусідами щодо незаконно зрізаних вершків 5 ялинок (за що сусіди отримали зауваження), який закінчився бійкою сина із сусідами. Унаслідок цього з обох сторін були написані заяви до поліції.

“На мирову сусіди не хочуть йти та під цим приводом ніби все село хоче його виселити. Ця історія не одного дня, основна причина в тому, що Бутусін перекрив незаконну вирубку лісу місцевим ділкам, а цього, як вияснилось, місцеве населення не розуміє ніяк, і тому така неадекватна реакція”,

– пише Олександр Соколовський.

Людині збоку, яка не знайома з ситуацією, це все здається великим театром абсурду. Бо… Люди в комуфляжі, загалом всі ті, хто приїхав, намагались донести одну важливу думку. Шукаємо компроміс. Ми живемо в одній країні. Маємо навчитися співіснувати. Мир – то головне. Жодного різкого слова. Фрази. Якщо Олег Бутусін чи його сім’я в чомусь винні, то вони попросять пробачення. Не важливо чи це різке слово чи дія. Всі ці люди готові були мирно погасити конфлікт. Щоб зустріти Новий Рік та Різдво Христове з чистим сумлінням. Без ворогів. Буз суперечок.

Читайте також  Що коїться у Снятинській ЦРЛ: батько померлого немовляти не домігся розслідування

Селяни ж прийшли дуже агресивно налаштованими. Вони всі були на Службі Божій. І відразу після церкви – до клубу. Навіть не заходячи в приміщення, жінки сварились, кидались на незнайомих їм людей, плювались, ледь не лізли битись.

Чути було запах алкоголю. Багато вже встигли “набратись сміливості” перед виступом.

Чесно кажучи, говорити з цими людьми без кваліфікованої лікарської допомоги було марно.

 

 

 

 

Здивувало також те, що був відсутній директор школи, священик. Тут  тільки одна греко-католицька церква. Загалом еліта села не знайшла часу і бажання прийти. Ті люди, які могли хоч трішки вгамувати пристрасті. І яких мали б поважати місцеві. Що це? Свідома позиція пасивності. Байдужість? Страх сказати свою думку?

rbt

Відео з події:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: