Щоб підняти 20-тонну цистерну з газом, яка перевернулася в ДТП, евакуюють людей

ДТП сталася на національній автодорозі Н-09 «Мукачево – Львів» у селі Цуцилів Надвірнянського району. Автомобіль «SCANIA» належить мережі АЗС «ОККО» ПАТ «Концерн Галнафтогаз», цистерна для перевезення газу ємністю 20 тонн.

До ліквідації наслідків було залучено чергових рятувальників міста Надвірна та газорятувальний взвод з охорони ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», викликали й чергову зміну управління ДСНС в області.

На момент прибуття підрозділів витоку газу не було, рятувальники провели заходи з від’єднання клем АКБ автомобіля, проведено бойове розгортання та подано ГПС-600 для створення пінної подушки, проведено заміри на загазованість, проведено огородження місця події.

Організовано оповіщення жителів 15 житлових будинків, в яких проживає 40 людей – радіус оповіщення 200 м від місця події.

На місці події для забезпечення безпеки від УДСНС в
області виставлені два пости спостереження. Через кожні 2 години проводиться замір на загазованість.

Рух автотранспорту не заблокований, забезпечення проїзду регулюють працівники патрульної поліції.

Організований штаб з ліквідації цієї події та аварійно-рятувальні роботи з піднімання цистерни та ліквідації наслідків ДТП. На час проведення робіт місцевих жителів, що проживають в радіусі 200 м від місця події, буде евакуйовано до родичів та знайомих.

За інформацією представників мережі АЗС «ОККО»,
їхнє керівництво задіє автокран КТА-40, а також вирішується питання щодо залучення
автоцистерни для проведення відкачування газу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.