Президент привітав: на Калущині відкрили зруйнований повінню міст (ФОТО)

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Івано-Франківської області взяв участь у відкритті відновленого мостового переходу через річку Чечва, який з’єднує села Довге-Калуське та Пійло.
Глава держави привітав місцевих мешканців і будівельників із завершенням ремонту мосту, зруйнованого повінню, пише Фіртка з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

«Я вітаю всіх людей, які працювали над цим проєктом», – сказав Володимир Зеленський.

Загальна вартість відновлювальних робіт, згідно з висновком профільного міністерства, становить 24 млн грн. Для відбудови мосту з резервного фонду державного бюджету виділено 23,4 млн грн, 672,5 тис. гривень профінансовано з інших джерел.

Нагадаємо, у серпні 2019 року під час робочої поїздки в Івано-Франківську область Зеленський взяв участь у нараді з питань відновлення мостів, пошкоджених повінню. Президент оглянув міст через річку Чечва. Уряд затвердив виділення грошей на міст і почалися відновлювальні роботи.

Відтак, Уряд виділив 25 млн гривень на відновлення зруйнованого мосту. А сам президент пообіцяв, що його відкриють до 25 грудня 2019 року.

Нагадаємо, у липні 2018 року було зруйновано міст, який з’єднує село Довге-Калуське із селом Пійло. Відрізаними від зовнішнього світу опинилося одне з сіл. Щоб дістатися до райцентру, селяни змушені ходити пішки по кілька кілометрів. А водії – прокладають шлях по бездоріжжю. Шляхопровід побудували ще в сімдесяті роки. З того часу ремонтували його тільки раз – після повені 2008-го. І то частково. Звалилася та половина, що її реконструювали – не витримали опори.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.