Одне з найпрекрасніших озер України: Синевир

Ці неймовірні українські озера приховують у своїх водах багато таємниць. Вони володіють неймовірною силою і красою, побачивши яку, ви не захочете повертатися додому!

Sinevir-756x425

Окрім Чорного та Азовського морів, неймовірних річок, лісів, гір, в Україні є ще чарівні озера, які просто ваблять до себе туристів своєю красою і силою.

Синевир (Міжгірський р-н, Закарпатська обл.)

Синевир з висоти пташиного польоту

Синевир з висоти пташиного польоту

Синевир

Синевир

фото: Artur Kozlov

фото: Artur Kozlov

фото: Наталья Вишневецкая

фото: Наталья Вишневецкая

фото: Олександр Науменко

Найбільше озеро Українських Карпат, розташоване на висоті 989 м над рівнем моря. Знаходиться на території Національного парку Синевир. Його площа становить близько 4-5 га, глибина від 11 до 22 м, а вода настільки чиста, що навіть на великій глибині з берега можна розгледіти косяки плаваючою форелі. Хоча вилов її заборонено. На березі встановлені ​​дерев’яні скульптури Сині і Вира – закоханих, в чию честь, згідно з легендою, і було названо озеро. Купатися в Синевирі теж не можна. Втім, вода в ньому досить холодна. Тому можна відплисти на плоту до середини, перекусити в невеликому ресторані на березі, відвідати, розташований недалеко Музей лісу і сплаву, погуляти по лісах, подихати незвичайним гірським повітрям або доїхати до водоспаду Шипіт.

Як доїхати: до Межигір’я або Воловця. А далі на маршрутці або таксі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.