Суд зобов’язав садибу “Карпатські зорі” на Яремчанщині заплатити майже 400 тис. грн штрафу за трьох неоформлених працівників

Третій окружний апеляційний суд підтвердив рішення Дніпровського окружного адміністративного суду, який зобов’язав підприємця Константинова Сергія Петровича заплатити 375 570 гривень штрафу за трьох працівників, які працювали без трудових договорів у садибі «Карпатські зорі» на Яремчанщині.

Управління Держпраці в Івано-Франківській області винесло постанови про накладення штрафу у березні цього року. Досі підприємець оскаржував накладення штрафу у судах.

Як встановила перевірка, підприємець допустив до роботи трьох працівниць. Одна працювала офіціанткою і барменом, друга – прибиральницею, третя – кухаркою. Держпраці склало постанову за порушення вимог ч. 3 ст. 24 КЗпП України, а саме здійснено допуск трьох працівниць до роботи без належного оформлення трудових договорів. Підприємець оскаржив постанову у судах, мотивуючи тим, що уклав з працівницями цивільно-правові договори.

Однак суди визнали дії підприємця неправомірними та зобов’язали сплатити 375 570 гривень штрафу за неналежно оформлені трудові відносини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.