Українці стоять у кілометрових чергах, повертаючись додому з Польщі

На українсько−польському кордоні утворилися кілометрові черги. Автомобілі скупчилися з польського боку на в’їзд до України: автівки подекуди стоять майже добу, а вантажівки − і до двох діб.

На пункті пропуску Шегині−Медика охочих потрапити до Польщі нема зовсім. А от з польського боку, на в’їзд в Україну стоїть 350 легкових, 470 вантажних автомобілів та 6 автобусів, пише ТСН.

Ще більша черга на пункті пропуску Краківець−Корчова там 700 легковиків, 530 вантажних і 30 автобусів. Попри такі цифри за ніч черга суттєво зменшилася кажуть прикордонники.

“За останні дні навантаження на пункти пропуску зросли в півтора два рази. Пункт пропуску працюють в посиленому режим. Лише за останню добу через пункт пропуску Шегині пропущено майже 22 тисячі осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів”, − розповідає речниця Мостиського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Причина заторів до пунктів пропуску щорічна, так би мовити традиційна − українці, які працюють і навчають у Польщі чи Німеччині масово повертаються додому на свята. За офіційними даними, лише у Польщі працює понад два мільйони українців.

Черги до усіх пунктів пропуску будуть найвірогідніше ще кілька днів, до Різдва 25 грудня. Натомість після нового року, припускають прикордонники, затори утворяться на виїзді з України, заробітчани і студенти повертатимуться до Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на пунктах пропуску українсько−полського кордону утворилися кілометрові черги. Люди не можуть в’їхати на територію по кілька діб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.