“ЄС скасує безвізовий режим”?: в МЗС дали чітку відповідь. Українці б‘ють на сполох

В Україні відкидають думку про можливе скасування безвізового режиму для України з ЄС.

Про це в інтерв’ю розповів державний секретар МЗС України Андрій Заяць.

“Моніторинг, як ви цілком правильно вказуєте, здійснюється постійно відповідними робочими групами. І останній звіт, який є в нашому розпорядженні – позитивний. Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інших органів державної влади. Ми про них знаємо і працюємо над вирішенням. Тому я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу спливають з надр інтернету про те, що “все пропало” і “ЄС скасує безвізовий режим”. Такої загрози ми не бачимо”, – зазначив він.
За його словами, за 11 місяців цього року вдалося укласти 9 договорів про безвізовий режим поїздок з різними державами.

“Вступили в силу 5 міжнародних договорів. Найближчим часом ми готуємо укладення угоди про безвізові поїздки з Гренадою. У наступному році ми сподіваємося, що нам вдасться досягти домовленостей про безвізовий режим поїздок громадян України в заморські території і департаменти Франції – оскільки зараз безвізовий режим існує тільки для континентальної частини цієї країни”, – говорить дипломат.

Крім того, на даний момент українська дипломатична служба активно працює з Мексикою, яка “користується значним попитом з боку громадян України”.

“І продовжуємо переговори з КНР про введення 10-річних віз. А 10-річна віза – це майже безвіз. Хоча і зараз в Китаї є кілька територій, де протягом певного часу (кількох діб) громадяни України можуть перебувати без віз. Як правило, це пріоритетні зони туристичного розвитку або транзитні великі аеропорти”, – уточнив Заєць.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.