Не помітив, що збив людину: у Франківську судили водія, який наїхав на пішохода на Набережній

16 грудня Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який збив пішохода.
Аварія сталася 30.11.2017 близько 19:30 у Франківську на Набережній.

Як зазначається у матеріалах справи, водій «Volkswagen Passat» рухався у напрямку перехрестя з вул. Кармелюка. В цей час по нерегульованому пішохідному переході за перехрестям з вул. Кармелюка переходив дорогу чоловік. Він відповідно до вимог п. 4.16 а Правил дорожнього руху України мав перевагу у русі.

Водій проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, не зменшив швидкість та наїхав на пішохода. Потерпілий отримав численні травми.

У суді водій пояснив, що в районі вул. Кармелюка рухався в колоні автомобілів. У той час була темна пора доби, падав дощ, сліпило світло від зустрічних автомобілів. На нерегульованому пішохідному перехресті відчув удар, побачив, що розсипалося лобове скло. Проїхавши трохи, зупинив машину. Сидів в автомобілі, коли до нього підійшов працівник поліції, який пояснив, що він збив людину. Винуватель ДТП розповів, що був шокований.

Потерпілий у судовому засіданні вказав, що цивільний позов не заявлятиме, оскільки обвинувачений відшкодував заподіяну шкоду. Щодо покарання обвинуваченому просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначити йому покарання – позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки.

На підставі ст.75 КК України його звільнили від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.