В Італії суд використав пропагандистські сюжети в справі Марківа

Як докази провини українця сторона звинувачення використовувала матеріали сепаратистського сайту Російська весна.

У справі засудженого до 24 років в’язниці українського бійця Віталія Марківа італійський суд використовував фейковий матеріали російських і сепаратистських ЗМІ. Про це повідомляє The New York Times у середу, 18 грудня.

Більшість доказів того, що Марків координував артилерію, через яку загинув італійський журналіст Андреа Рокелле, було отримано з електронних пристроїв загиблого.

Пізніше з’ясувалося, що серед доказів, використаних італійською прокуратурою, були публікації з джерел, які вважаються російською пропагандою.

“Включення двох відеороликів Russia Today, а також матеріали на сепаратистському сайті Російська весна, поставило питання про те, в якій мірі фейкові новини, проникаючи в західні ЗМІ і вибори, тепер проникають у західні країни та їх суди”, – відзначає ресурс.

Італійські прокурори заявили, що не вважають матеріали Russia Today вирішальними у вироку, а суду присяжних заборонено обговорювати, що саме переконало їх у винності Марківа.

“Включення до суду пропаганди та дезінформації, незалежно від її переконливості, викликало тривогу в експертів і деяких політиків”, – сказано в матеріалі.

Крім того, видання підкреслює, що в грудні ліберальна партія Велика Європа стверджувала, що судовий процес був зіпсований “чутками і забобонами”, і просила Європейський Союз направити спостерігачів на апеляційний процес, який повинен початися цієї весни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.