Старість мозку може спровокувати ожиріння – вчені

Після проведення досліджень науковці зробили висновок, що у жертв ожиріння мозок всихає на 10 років раніше, ніж у людей без зайвої ваги. Причина такої різниці наразі не встановлена, але факти підтверджують, що у 40-річних товстунів обсяг мозку зменшується.
571645268e52af386278f7f93e7e4da61470372877

Новину повідомляє «Преса України».

У експериментах британських науковців участь брали люди віком від 27 до 80 років. Усі вони мали різну статуру. Провівши аналіз знімків головного мозку 500 піддослідних науковці помітили дивний феномен. У 40-річних людей, які мали зайву вагу, мозок втрачав свій обсяг, а в 50 років його будова відповідала характеристиками мозку худих людей, але у 60 років.

Фахівці зазначили, що наявна пряма залежність між обсягом мозку та зайвою вагою. Медики додали, що такі зміни стосуються білої речовини, а от кору головного мозку вони не зачіпають. А це може значити, що когнітивні здібності у людей різної вагової категорії залишаються приблизно однаковими.

Пропонуємо нашим читачам дізнатись 10 фактів про зайву вагу та проблему ожиріння у всьому світі.

Нагадуємо, що російські науковці провели ряд досліджень які показали, що генії народжуються у певні дні та години. Вчені заявляють, що якщо дитина народиться у такий час, то її шанси стати вундеркіндом зростають.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.