Перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги – вимушений захід

Підвищення цін є необхідним кроком для виведення України з-під газової та економічної залежності від РФ.

Обговорюючи процес перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги  критики, аналітики та споживачів послуг ставлять під сумнів їх економічну обґрунтованість або ж критикують діючу методологію формування тарифів.

«При цьому жоден із них не розглядає процес підвищення тарифів, як вимушений захід, від якого залежить, перш за все, стабільне функціонування підприємства житлово-комунальної сфери та якість послуг, що надаються населенню», – коментує начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська.

Вона навела дані галузевої статистичної звітності, які свідчать, що за підсумками роботи підприємств галузі, лише упродовж 5 місяців поточного року збитки сягнули 3,3 млрд. гривень, кредиторська заборгованість – 22,9 млрд. гривень, з яких 72% – борги за природний газ та електроенергію, дебіторська заборгованість – 12,2 млрд. гривень.

При цьому тарифи на житлово-комунальні послуги не покривають витрат, що понесені підприємствами на виробництво чи надання послуг.

Так, середній рівень відшкодування фактичної собівартості житлово-комунальних послуг тарифами становить 78%, у т.ч. на послуги з теплопостачання – 70%, водопостачання – 71%, водовідведення – 79% утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (середньозважені) – 92%.

«В той же час всім нам відомо, що рівень тарифів на житлово-комунальні послуги має відповідати розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво. Один з чинників зростання тарифів сьогодні – особливості структури витрат комунальних підприємств, їх надзвичайна залежність від вартості енергоносіїв та мінімальної заробітної плати. У структурі витрат на послуги з теплопостачання паливна складова (газ і електроенергія) займає близько 60%, а структурі витрат на послуги з водопостачання – 30%. Другий чинник –  тривале стримування зростання тарифів у минулих роках. Враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну рівня мінімальної заробітної плати, здорожчення робіт субпідрядних організацій перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги та приведення їх до економічно обґрунтованого рівня є об’єктивною необхідністю», – пояснила Наталія Хоцянівська.

Читайте також  Ні масок, ні дистанції: неподалік Рівного євангелісти влаштували масове хрещення (фото)

Вона поінформувала, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 81 «Про вдосконалення державної політики регулювання цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та забезпечення  посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг», перегляд тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для населення передбачено в середньому на 40%. Перегляд тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення планується в середньому на 60%.

«Діапазон підвищення тарифів може коливатися і це є об’єктивним явищем, оскільки на цей процес впливає низка факторів: дата останнього перегляду тарифів, частка у структурі тарифів енергоносіїв, обсяги надання послуг тощо», – сказала начальник Управління

Вона наголосила, що водночас з переглядом тарифів, Урядом передбачено ряд заходів щодо посилення соціального захисту населення в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Головним механізмом забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення залишається Програма житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг. Через Програму житлових субсидій держава компенсує сім’ям, що складаються лише з непрацездатних осіб, а також сім’ям, у складі яких є діти, інваліди І або ІІ групи і середньомісячний сукупний дохід яких на одну особу в розрахунку на місяць не перевищує прожиткового мінімуму, витрати на оплату  житлово-комунальних  послуг у межах норм споживання, що перевищують 10% сукупного доходу. Іншим сім’ям компенсуються відповідні витрати, що перевищують 15% сукупного доходу», – поінформувала Наталія Хоцянівська.

Крім того, за її словами, населення України  має можливість скористатись новою державною соціальною програмою.

«З 1 липня 2014 року набрала чинності урядова постанова, якою передбачено  надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг: централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води та газопостачання у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги».

Читайте також  «Ідеальний варіант»: епідеміолог звернулася до тих, «хто дуже хоче порушити карантин»

Наталія Хоцянівська також пояснила питання, які виникають стосовно методології формування тарифів на житлово-комунальні послуги

«Твердження щодо непрозорості методології формування тарифів на житлово-комунальні послуги є необґрунтованим. Діють Порядки формування тарифів на житлово-комунальні послуги, затверджені Урядом в 2011 році і вони визначають механізм розрахунку економічно обґрунтованих тарифів на підставі державних, галузевих норм і нормативів на житлово-комунальні послуги для підприємств всіх  форм власності. Також вони забезпечують єдині принципи та методичні основи формування тарифів, визначають єдину класифікацію витрат, які включаються до складу повної собівартості житлово-комунальних послуг. Важливо, що ці порядкизапобігають включенню до складу тарифів витрат, безпосередньо не пов’язаних з наданням таких послуг», – наголосила вона.

Крім того, однією із вимог вказаних Порядків є необхідність отримання підприємствами висновків Державної інспекції України з контролю за цінами, якими  підтверджується економічна обґрунтованість планованих витрат, пов’язаних із виробництвом/наданням відповідних послуг. Ця вимога безпосередньо стосується тих підприємств  – суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках, ліцензування діяльності яких не здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Таким чином, на сьогодні головною передумовою встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на відповідні житлово-комунальні послуги є наявність у підприємств висновків Держцінінспекції.

Водночас, законодавчо передбачена процедура доведення підприємствами до відома споживачів інформації про намір здійснити зміну тарифів.

За матеріалами: http://vodokanal.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: