Моторошне диво війни: новонароджений малюк допоміг встановити особу загиблого на Донбасі батька

Краснопільське кладовище поблизу Дніпра – найбільше місце в країні, де поховані безвісти загиблі на Донбасі бійці.

 

В Дніпрі розказали про унікальний випадок, коли дівчина загиблого українського захисника сказала, що вагітна. І через дитину точно встановили особу військового.

В Україні вже більше року існує закон ″Про зниклих безвісти″, але досі — лише на папері. Закон, який так активно посували на розгляд у ВР і з яким вітали Україну міжнародні організації, застряг у чиновницьких кабінетах.

Краснопільське кладовище поблизу Дніпра – найбільше місце в країні, де поховані загиблі на Донбасі бійці, чиї імена не змогли встановити. За 5 років бойових дій імена більшості невідомих полеглих героїв встановили, останнього із невідомих військових, похованих тут, ідентифікували пів року тому. Але 104 могили і досі стоять з написами: ″Тимчасово невідомий Захисник України″.

Про те, як розшукують загиблих безвісти, розповіла ″Громадському″ Ірина Федорчук, колишня слідча, яка працює в обласній Дніпровській адміністрації. Вона опікується похованнями невідомих з 2014 року. Задача Ірини — координувати дії з усіма, хто шукає зниклих — слідчими, військовими, експертами, в яких є база ДНК та з рідними загиблих.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.