Як у Франківську міністр інфраструктури оглядав будівництво нового моста (фото)

Сьогодні на Прикарпаття з офіційним візитом завітав міністр інфраструктури України Владислав Криклій. В Івано-Франківську разом з міським головою Русланом Марцінківим, народним депутатом Оксаною Савчук та головою ОДА Денисом Шмигалем провели робочу зустріч на будівництві моста через Бистрицю Солотвинську.

Нагадаємо, що зараз триває перший етап реалізаціє проекту – зведення самої конструкції моста. А попереду ще два – розв’язка на вул. Надрічній та дорога на вул. Хіміків. Конструкція моста – суцільна металева, їй надали перевагу замість залізобетонних плит. У результаті міст став легшим та простішим в обслуговуванні. Усі рівні безпеки збереглись, мінімальний термін експлуатації – 80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій.

«Ми одне з небагатьох міст, які взялись за такий великий проект не у відповідь на надзвичайну ситуацію, а на випередження. Бо термін експлуатації єдиного чинного моста в Пасічну завершиться за рік, далі потрібно робити капремонт. Тому актуальність нового моста – не викликає ніяких сумнівів. Про цей проект говорили не один рік, але тільки тепер нам вистачило сміливості та волі реалізувати його. Не секрет, що є проблеми з фінансуванням, адже це надто вартісний об’єкт лише для міського бюджету. Ми звертались до попереднього кабміну і тепер апелюємо до цього. Власне, тому й організували цю зустріч, адже сподіваємось на фінансову допомогу від держави, зокрема на будівництво розв’язки», – розповів Руслан Марцінків. Адже зараз місто готується приступати до реалізації другого етапу будівництва – розв’язки на Надрічній.

Міністр у свою чергу зауважив, що міст – життєво необхідна артерія для Івано-Франківська й що він підтримує цей проект і подібні починання місцевого самоврядування. Та зазначив, що зараз очікують перевиконання бюджету, тоді розглянуть можливість допомоги в реалізації таких стратегічних інфраструктурних об’єктів. Він додав, що ЄБРР готовий давати Україні вигідні кредити саме на будівництво мостів, тому будуть розглядати різні варіанти.

Читайте також  Найманці Путіна, або як Пригожин м’ясорубку в Сирії влаштував

Довідково. Проектно-кошторисна документація розв’язки виготовлена цього року та отримала позитивну експертну оцінку. Кошторисна вартість – 346,349 млн. грн. ПКД пройшла усі погодження. Якою буде вартість цього етапу робіт, сказати важко, адже ще не відбувся тендер.

До слова, проект розв’язки та його вартість включає не лише будівництво з’їзду та виїзду на міст. Враховано також організацію дорожнього руху на ділянці від старого мосту на вул. Галицькій і майже до залізничного переїзду. Розв’язка охоплюватиме виключно землі комунальної власності. Чим це вигідно? Не потрібно викуповувати ділянок. Втілити альтернативні проекти розв’язки майже неможливо з різних причин: вихід розв’язки на приватні землі; вихід розв’язки на закритий міський цвинтар; недотримання радіусів розворотів; недотримання потрібних нахилів; деякі рішення тягнуть за собою значне подорожчання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.