Інші просто знімали відео: чоловік врятував 11-річну дитину, яка провалилась під кригу

В центрі Енергодара, що в Запорізькій області, чоловік врятував життя 11-річній школярці. Дівчинка провалилася під кригу на ставку. Перехожий одразу кинувся на допомогу.

Кореспондентам 24 каналу довелося шукати рятівника цілу добу, адже чоловік після огляду в лікарні просто пішов додому.

Інцидент трапився 28 листопада. Ставок у міському парку культури затягло тонкою кригою. Як розповіла мати врятованої дівчинки, Валерія добре знала, що на кригу ходити не можна, однак все одно пішла.

Того дня 11-річна дівчинка гуляла біля озера з подругою. Ступила на кригу, але за 15 метрів від берега раптово провалилася. На щастя, поруч проходив 40-річний Олександр Хачко.

Щойно він побачив школярку, одразу кинувся на допомогу. Чоловік також розповів, що навколо було чимало людей, деякі з них знімали на телефон, як дівчина провалюється під кригу і тоне.

Дівчинка отримала сильне переохолодження. Її одразу забрали медики. У лікарню Валерію привезли при свідомості з температурою тіла 34 градуси та пришвидшеним серцебиттям. Проте за словами лікарки Ірини Жиркової, дитина не перебувала у критичному стані.

Справжньому чоловіку Олександра подякувала не тільки мати дівчинки, а й співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. У ДСНС повідомили, що він буде номінований на звання “Герой-рятувальник року”.

Як врятувати людину, яка провалилась під кригу
• Наближайтеся лежачи, розкинувши руки і ноги.
• Не нехтуйте підручними засобами – підійде ремінь від штанів, гілка та мотузка.
• За порадами рятувальників, ставати можна тільки на білу кригу. Де блакитна – там пробоїна. Але краще не ризикуйте і обходьте замерзлу річку стороною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.