40 днів без Софії Чорнобай: за слідчого взялося ДБР

Хмельницькому зіткнення легковика та мотоцикла закінчилося страшною трагедією.

Обірвалося життя 11-річної дівчинки.

Слідчий, який взявся за справу, відпустив одного з фігурантів фатальної ДТП.

Тепер його дії оцінює державне бюро розслідувань.

У Хмельницькому зіткнення легковика та мотоцикла закінчилося страшною трагедією. Обірвалося життя 11-річної дівчинки. Слідчий, який взявся за справу, відпустив одного з фігурантів фатальної ДТП. Тепер його дії оцінює державне бюро розслідувань. Про хід слідства, читайте у нашому матеріалі. 19 жовтня жахлива аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної забрала життя 11-річної Софії Чорнобай. За п’ять хвилин до фатального зіткнення Софійка зателефонувала мамі та сказала, що йде додому. Дівчинка поверталася з прогулянки та просто чекала на зелений сигнал світлофора. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення “Mercedes Е-220” та мотоциклу “BMW”. Останнього, за даними патрульних, відкинуло просто на дівчинку, яка мирно стояла на тротуарі. За життя Софійки медики боролися 6 годин. Але серце дитини не витримало численних травм. Як згодом розповіла мама дитини, у її донечки не було ока, був зламаний череп. Вона померла від кровотечі.

Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла, затримали. Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Іншого – водія легковика, яким виявився громадянин Туреччини Абдулазиз Токур, просто відпустили. За кілька днів чоловік перетнув кордон з Румунією і втік. Його оголосили у розшук. А батьки вийшли з мітингом під прокуратуру.

Вони вимагали пояснень. Було це 31 жовтня. З того моменту минув майже місяць. Сьогодні, рівно 40 днів по смерті дівчинки, журналісти vsim.ua дізналися, як розвивається справа.

“Відкрили кримінальне провадження”

Нагадаємо, що під стінами прокуратури правоохоронці пообіцяли громадськості, з’ясувати чому слідчий Михайло Кальній, який вів справу від початку відпустив Абдулазиз Токура. Наразі цю обіцянку виконують. За розслідування взялося ДБР.

Читайте також  Злетів з дороги та загорівся: у страшній ДТП загинув колишній власник банку "Аваль"

Ми відкрили кримінальне провадження. Зараз з’ясовуємо, чому слідчі не вжили всіх заходів, щоб унеможливити втечу і притягнути до відповідальності громадянина Туреччини. Ми дізналися про це із засобів масової інформації. Відомості по факту внесли самостійно і розпочали слідство. Рішення про затримання відповідно до статті 208 приймає саме слідчий. Відповідно перевіряється діяння або без діяння його в даному випадку, – розповів слідчий Державного бюро розслідувань Михайло Боросовський.

За даними територіального ДБР, правоохоронці ГУНП у Хмельницькій області ініціювали службове розслідування стосовно дій слідчого. Його та всіх ймовірних причетних до зникнення громадянина Туреччини, як повідомляють у структурі, відсторонили від роботи.

В межах кримінального провадження під час досудового розслідування можна відсторонити особу лише тоді, коли їй оголошено про підозру. Станом на зараз підозра ще не оголошена. Однак, за нашою вимогою, ГУНП у Хмельницькій області ініціювали службове розслідування. Вони самі були зацікавлені у належному розслідуванні цієї справи. І, наскільки мені відомо, слідчого, який займався справою від початку – відсторонили, – розповів слідчий Державного бюро розслідувань Михайло Боросовський.

“Сподіваюсь, що справедливість візьме гору”

Про це також повідомила мама загиблої Софійки, Наталія Чорнобай. Сьогодні, 27 листопада, вона розмістила допис на своїй сторінці у Facebook. В ньому жінка поділилася ходом розслідування. Вона розповіла, що наразі матеріали справи відправлені на експертизу до Харкова. Наталія сподівається, що справедливість переможе і смерть її дівчинки не залишиться безкарною.

“У ДБР проводиться службове розслідування стосовно правоохоронців, у тому числі колишнього гореслідчого М. Кальнія, які дозволили собі не виконати посадові обов’язки. Наразі слідство веде Івасюк О.Д., дуже хочеться сподіватись на його порядність”, – йдеться у дописі.

Читайте також  "Нікому не вдасться втекти від вірусу, заразний штам "Омікрон" посилює пандемію": медики про сплеск страшної недуги

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=564274067735897&id=100024599269530

Нагадаємо, що Хмельницький суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для громадянина Туреччини Абдулазиз Токура. Він у міжнародному та Всеукраїнському розшуку. Проте, як повідомляє сайт МВС, його чоловіка досі не знайшли.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.