Поїхали кататись: на Надвірнянщині двоє неповнолітніх задля розваги викрали автівку

Оперативники розшукали двох підлітків, які викрали автомобіль, пошкодивши його, залишили в кюветі. Максимальне покарання за скоєне передбачає до 5 років позбавлення волі.

Повідомлення про викрадення транспортного засобу до поліції Надвірнянського району надійшло ще 22 листопада. 52-річний заявник вказав, що невідомі з подвір’я його господарства, що в Надвірній, викрали автомобіль “ВАЗ 2102”, пише Фіртка.

В результаті оперативних дій поліцейські розшукали підозрюваних у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Ними виявилися 15-річні місцеві мешканці, студенти одного із навчальних закладів міста.

Хлопці зізнались, що викрали автомобіль вночі з подвір’я заявника. Скориставшись тим, що машина не була обладнана сигналізацією та була відчинена, вони проникли до салону, завели двигун і поїхали кататись. Після того, як «накатались», юні керманичі не впорались з керування, з’їхали в кювет, де кинули машину та втекли.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Після проведення слідчих дій, транспортний засіб буде повернуто законному власнику.

Правоохоронці вкотре звертаються до автовласників із застереженням, не забувати про заходи безпеки, не залишати автомобілі відчиненими та без нагляду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.