Мультфільми про пожежників – знахідка для відповідальних батьків

Шановні читачі! Напередодні вихідних пропонуємо до вашої уваги ідею корисного та цікавого дозвілля для всієї родини: сімейний перегляд мультфільмів про хоробрих та кмітливих пожежників! Ці мультфільми допоможуть вам виховати у ваших дітей правильне ставлення до вогню та поводження з вогненебезпечними предметами. Пам’ятайте, що дітям потрібно змалечку пояснювати про всю небезпеку, яку може нести вогонь, а також способи протидії пожежі.

1.«Пожежник Сем» (Fireman Sam) – британський мультсеріал, що розповідає про небезпечну і важку професію пожежника. Серіал вийшов на телеекрани в 1987 році і нараховує понад 150 серій.

Головний герой мультсеріалу – сміливий і відважний пожежник Сем. Його історія починається з того, що одного разу він рятує людину на пожежі, за що його нагороджують медаллю і пропонують стати начальником пожежної частини. Він погоджується. Протягом декількох серій Сем, мужньо долаючи страх, бореться з пожежами.

Кожна серія мультфільму вчить дітей можливим небезпекам, які зберігає в собі нещадне полум’я, і способам боротьби з пожежею. Мультфільм дає можливість дітям формувати не тільки вміння обережного поводження з вогнем, а й почуття відповідальності, мужність і хоробрість.

2. «Аеротачки» (Sky Force 3D) – повнометражний мультфільм спільного виробництва США та КНР. Вийшов на великі екрани в 2012 році.

Літачок Тінні з усіх сил намагається влитися у дружну компанію літаків, але визнавати його своїм не надто поспішають. Для того, щоб завоювати визнання, Тінні відправляється на порятунок міста від пожежі, тим самим порушуючи наказ свого командира. Він потрапляє в біду, але його рятує Капітан Бен, щоправда ціною власного життя.

Через відчуття провини Тінні більше не хоче літати і відправляється на роботу в шахту. Одного разу під землею починається страшна пожежа, і літачок знову йде на порятунок інших. У результаті він розуміє, що його місце – в команді пожежних літаків.

Читайте також  Вірші про Святого Миколая для дітей

3. «Літаки: вогонь і вода» (Planes: Fire and Rescue). У 2014 році в прокат вийшов мультиплікаційний фільм американського виробництва «Літаки: вогонь і вода».

Головний герой – літачок Дасті дізнається, що він не зможе ніколи більше змагатися в повітряних гонках через сильне пошкодження двигуна. Він намагається знайти себе в чомусь іншому і стає пожежником-рятувальником. Він перевершує самого себе, виявляючи велику мужність. Кульмінаційний момент настає, коли двигун зненацька заводиться.

Отже, мультфільм показує, що здаватися ніколи не варто, будь-які, навіть найскладніші обставини, потрібно навчитися долати, проявляючи хоробрість і наполегливість.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.