“Все не зовсім так, як показали”. Назар Корняк із Ріп’янки розповів про участь в “X-Факторі”

26-ти річний Назар Корняк з села Ріп’янка Калуського району підірвав зал на кастингу в шоу ”Х-фактор”. Він виконав композицію Alessandro Safina – Luna Tu та змусив людей аплодувати стоячи.

Хлопець отримав чотири ” так” від суддів та пройшов до тренувального табору.

Хлопець розповідає, що шокований тим, скільки людей його привітали. Каже, досі ще не встиг відповісти на всі повідомлення. Сам виступом особливо не хвалився, бо не зовсім задоволений, як заспівав, пише “Місто”.

“Я дуже хвилювався, ніколи раніше не виступав в подібних проєктах, переважно співав з оркестром і концертмейстром”, — ділиться Назар.

Та мало хто знає, що цього феноменального виконання Україна могла б і не почути. Бо перед кастингом хлопця спіткала невдача – сильно простудився.

“У мене був вибір: або йти співати з застудою, або відмовлятися від участі взагалі. Але це я не дуже хотів робити. Тому вирішив вийти на сцену”, — каже співак.

Та не тільки перед «Х-фактором» доля, так би мовити, хотіла його збити з вибраного шляху. Коли закінчив 9 клас і потрібно було обирати професію та напрямок в житті, — для себе чітко вирішив — це має бути музика. Тому спробував вступити до музичного училища по класу акордеону. Але, на жаль, не вийшло. Каже, рівень був низький. Та хлопець не здався, за рік підготувався та вступив після 10-го. За роки навчання так удосконалив навики, що закінчив училище з «червоним дипломом» та вступив в університет.

Розповідає, що з самого початку в рідному селі до його захоплення ніхто не ставився серйозно:

“Ну ви знаєте, що в селі не завжди сприймають музику як спосіб заробітку. Наш край дуже співочий, всі співають і це не є чимось великим. Але батьки завжди мене підтримували. Мій батько — художник, мати — кондитер”.

Читайте також  Музикант з Калуша Мирослав Левицький представив концертну програму в Києві

Попри стереотипи, які існують в суспільстві, мрії хлопця по троху почали здійснюватися.

“На першому курсі я побачив виступ камерного хору Києва. І подумав: “Отоб і мені туди…!””, — згадує Назар Корняк.

Вже через три роки хлопцю зателефонував друг і сказав, що в хор проходить прослуховування — і Назар пішов на нього:

“Я заспівав — мені сказали, що зателефонують. Особливо ні на що не сподівався. Можуть зателефонувати, а можуть і ні. Та через три дні подзвонили і сказали: “Виходьте у вівторок на роботу”. Це було справжнє щастя”.

В хорі хлопець співає з 2016 році. З того часу удосконалює вокал.

Саме тому і пішов на «Х-Фактор», щоб донести людям красу класичного співу. Ось що каже про це:

“Хочу донести класичну пісню до простої людини, яка не пов’язана з музикою. Хочу, щоб кожен міг піти з захопленням з концерту класики, щоб українська пісня була подана по-новому”.

Ось такі ідеали сповідує співак з Калущини. Але в сюжеті до виступу в шоу його показали, як просто хлопця з села, який не боїться роботи, дещо кумедного.

“Я розказав багато того, що я хочу передати в пісні. Але, на жаль, це не дали у відео. Мене попросили розказати щось смішне — от і в мене це так спонтанно вийшло. Я подумав, що вони це виріжуть. Але вийшло так, що сюжет побудували саме на цьому. Але це правда — я жив в селі до 16 років, допомагав батькам у всьому”.

Молодий співак також оголосив у сюжеті про пошуки дівчини.

“Вона має бути, напевно, такою ж навіженою, як я”, — поділився хлопець.

Читайте також  Батьки вигнали з дому, кoли дізналися про третю вaгiтнiсть – гірка сповідь багатодітної матері з Тернопільщини

Та зазначив, що під час інтерв’ю просто відповів на запитання чи шукає дівчину, і навіть не думав, що це набуде такого розголосу.

Хлопець надзвичайно вдячний “Х-фактору”, глядачам та всім, хто його підтримав після виходу програми в ефір. Тому, незалежно від того, як повернуться події далі, дуже вдячний долі за можливість себе показати.

Відео — ютуб-канал Назара Корняка

Довідково: Назар Корняк закінчив Калуську музичну школу №1 по класу акордеону. З другої спроби вступив у Івано-Франківське музичне училище ім. Д. Січинського до класу акордеону. Закінчив його у 2013 році з відзнакою. У цьому ж році вступив у Київський ПНУ ім. М.П. Драгоманова на факультет мистецтв ім. А.Т. Авдієвського, де також основним напрямком вибрав акордеон. Згодом вступив до магістратури на вокальне відділення.

У 2016 році пройшов конкурс на вакантну посаду артиста хору в один з кращих колективів України — Камерний хор “Київ”. З того часу почав займатись професійно вокалом у Миколи Олексійовича Коваля (український співак, народний артист України, багаторічний соліст Національної опери України), згодом у Котова Миколи Івановича, в якого і зараз навчається.

Неодноразово співав з Івано-Франківським народним хором “Воскресіння”.

Відвідав майстер-класи у відомих оперних співаків: Вікторії Лук’янець (українська оперна співачка, Народна артистка України, солістка Віденської опери), Гургена Овсепяна та майстер-класи викладачів Віденського університету музики і виконавського мистецтва Гергарда Карі та Магдалени Ренварт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.