Чоловік помер намагаючись з’їсти 50 яєць

42-річний індієць, житель штату Уттар-Прадеш помер, намагаючись на спір з’їсти 50 варених яєць.

Як пише Vice, Субхаш Йадав подужав лише 41 яйце, після чого втратив свідомість, і його відвезли до лікарні.

Йадав гуляв з товаришем по ринку, і той сказав, що Йадав не зможе з’їсти 50 яєць в один присід, як зробив головний герой фільму “Холоднокровний Люк”. Вони посперечалися на 2000 рупій (700 гривень).

Чоловік так і не прийшов до тями. Лікарі не назвали точну причину смерті, але сказали, що вона пов’язана з переїданням. Члени сім’ї відмовилися коментувати цю ситуацію.

Схожий випадок стався в Австралії у 2012 році, коли чоловік на спір пив сирі яйця та помер на двадцять восьмому.

50 яєць можуть важити до шести кілограмів, такої кількості їжі організм не може перетравити. Тому краще уникати змагань з їжею, це може мати смертельні наслідки.

У чому небезпека переїдання?
А звичайне переїдання небезпечне тим, що перевантажуються травні системи організму і виникає брак ферментів. Окрім того, є ризик створення завеликого тиску на клапани, що розміщуються між шлунком та дванадцятипалою кишкою і шлунком та стравоходом.

Через це може розвинутись недостатність клапанів органів травної системи із прогресуванням ускладнень. Коли їжа не зможе утримуватись в потрібному місці.

Також, через неможливість організмом перетравити за один раз велику порцію їжі, переїдання створює умови для розвитку дисбактеріозу кишківника – їжа туди поступає напів перетравлена, і користі з неї організм не отримує.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.