+45 градусів та дві години сну. Українець пройшов офіцерський курс лідерства в США

Лейтенант ЗСУ, командир піхотної роти 128-ї гірсько-штурмової бригади, депутат і ексголова Сумської обласної ради Семен Салатенко пройшов повний курс підготовки командирів піхотних взводів армії США в Форт-Беннінгу — IBOLC.

 

Про це вчора, 22 жовтня, повідомив у соцмережі журналіст Юрій Бутусов, пише “Новинарня“.

Назва курсу: “Піхотний базовий офіцерський курс лідерства”. Семен Салатенко проходив підготовку разом з 220-ма офіцерами Армії і Нацгвардії США. В складі курсу були іноземні курсанти, при цьому на курсах командирів взводів Семен єдиний був з України. Причому американські офіцери вже служили в армії, і володіли багатьма навичками, які для Семена були новими.

“В американської піхоти є свій девіз — Follow me — “Іди за мною”. Офіцер зобов’язаний довести, що гідний честі першим йти в атаку та вести за собою бійців, для цього перевіряються всі аспекти його лідерства, агресивності, бойового духу та підготовки в найважчих умовах”, — ділиться нюансами підготовки Бутусов.

Зазначається, що навчальні завдання Салатенко виконував при температурі, яка іноді доходила до +45 градусів і майже стовідсоткової вологості.

Останній тиждень — “пекельний”, коли 5 днів доводиться спати по 2 години на добу в умовах постійного зневоднення, виснаження, безперервних маршів і виконання всіх завдань, яким курсанти навчалися.

“У мене тепер дві мрії. По-перше, щоб у нас була армія, де все побудовано для просування вгору мотивованих лідерів, так, як це зроблено в армії США, адже я сам побачив, що там не в грошах справа, там в основі всього не матеріальні умови, а мораль воїна, добровольця, бажання перемагати. І, по-друге, хочу, щоб мені випала честь вести в бій добре підготовлених українських бійців, і викинути російських окупантів з Донбасу і Криму”, — поділився своїми міркуваннями лейтенант Салатенко.

Читайте також  Масове ДТП: на трасі зіткнулися 66 машин, є постраждалі - відео

Юрій Бутусов зазначив:

“Тепер Семен — один з небагатьох молодших офіцерів ЗСУ, хто пройшов навчання в США — 9-тижневий мовний курс і 17-тижневий курс командирів взводів. У його випускному дипломі виключно вищі оцінки “Exceptional” і “Excellent”.

Семену Салатенку 36 років, за освітою він педагог і юрист. У 2010-2015 рр. був депутатом Сумської міської ради. Учасник антитерористичної операції на сході України. Із 2014-го по 2015 рік перебував у зоні АТО як фахівець II рангу групи матеріального забезпечення полку патрульної служби міліції особливого призначення “Дніпро-1” Головного управління МВС України в Дніпропетровській області. На фронті мав позивний “Депутат”. Із 2015 року був депутатом Сумської обласної ради від ВО “Батьківщина”, майже рік — з 4 грудня 2015 до 2 грудня 2016-го — працював головою Сумської облради.

РЕКЛАМА:

Джерело.