Гормональний розклад: Прокидаючись до 6:00 ранку виробляється серотонін – гормон щастя

6:00 – піднімається рівень кортизолу – гормон, який готує наш організм до активного неспання!

Зараз максимально включена логіка. Саме час записати плани на день і прийняти рішення, воно буде.
Якщо вип’єте 500 мл води вранці і зробите зарядку, вимиваються гормони стресу!!!
7: 00 – припиняє вироблятися мелатонін, звільняючи місце статевим гормонам. Більше спати сенсу немає, цінність подальшого сну = 0, а значить це марна трата життя.
8: 00 – на арені статеві гормони. Вони ж стероїди – гормони, що формують наш м’язовий каркас. Саме час для зарядки, гімнастики, фітнес-клубу і розмноження!
10: 00 – 14:00 пік ДГЕА – нейрогормону, який відповідає за пам’ять, увагу і запам’ятовування. Кращий час для розумової діяльності
14:00 – 16:00 – відчувши різку сонливість в цей час, не відмовте собі в задоволенні поспати 20 хвилин! Це пік ГОРМОНУ РОСТУ – гормону краси і вічної молодості. І, бажано, після цього сну розминка, тому що гормон росту відповідає за кількість м’язової тканини.
З 17:00 – починає знижуватися рівень кортизолу. Прийняття важливих рішень варто скасувати. Спорт протипоказаний, тому що живлення м’язів буде дуже складним.
21:00 – починає вироблятися мелатонін. Знижується температура тіла, нам хочеться тепла і турботи від близьких. Саме час для сімейних обнімашок!
22:00 – гіпофіз виділяє опіоїдні гормони, які мають наркотичну дію – це ендорфіни. Заснувши в цей час, сон буде супроводжуватися найбільш приємними відчуттями. Денний стрес позаду, організм готовий до перезавантаження. Цінність сну з 22:00 до 4:00 – максимальна. Відсутність сну в цей час – фатально.
2:00 – за роботу приймається ГОРМОН РОСТУ – гормон краси і вічної молодості. Завдяки йому діти літають уві сні, а дорослі залишаються молодими, красивими, з міцними кістками і якісною мускулатурою!
Ось так, в здоровому тілі буде здоровий дух.

Читайте також  "Штам "Дельта" викликає викид страшних гормонів, імуносупресія почала "косити" людей": лікар про жорсткість вірусу

РЕКЛАМА:

Джерело.