Суд стягнув з франківської фірми понад 100 тисяч за оренду землі

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області задоволено позов Першого заступника керівника Івано-Франківської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Івано-Франківської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю “Паншо”.

З фірми стягнуто безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки в розмірі орендної плати за землю в сумі 127 754, 76 грн, інформують у пресслужбі господарського суду.

“Заявлені позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач є фактичним користувачем земельної ділянки, щодо якої не укладено договір оренди. Відповідач без достатньої правової підстави за рахунок власника цієї ділянки, територіальної громади міста Івано-Франківська, зберіг у себе кошти, які мав заплатити за користування земельною ділянкою у вигляді орендної плати за період з 01.07.2016 по 31.12.2017”, – інформують у суді.

Як передбачено ч. 1 ст. 1212 ЦК України, особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов’язана повернути потерпілому це майно.

РЕКЛАМА:

Джерело.