“30 разів проштрикнув мертве тіло”: українка, яку зрешетили у Фінляндії, готувалася стати мамою (деталі)

Ганна Ладога, 23-річна харків’янка, була вбита в коледжі міста Куопіо, Фінляндія. Вбивцею дівчини був Джоел Отто Акусті Марін, 25-річний фін, студент цього ж коледжу. Чоловік наніс удар шаблею дівчині по горлу, а потім близько 30 разів проштрикнув вже мертве тіло, як повідомляють правоохоронці.
Ладога навчалася в ХНУ ім. Каразіна і поїхала до Фінляндії 2 роки тому до коханого – Мартіна Ладога. Мартін родом з Естонії, кілька років пара жила у цивільному шлюбі, як розповіла подруга загиблої дівчини. В кінці літа 2019 року пара узаконила свої стосунки і мріяла про дітей, повідомляє OBOZREVATEL.

Як розповідає подруга: “Ганна мріяла стати менеджером по туризму. Пройшла курси фінської мови, знала англійську і ще кілька мов. Вступила в цей коледж бізнесу. Вона була дуже світлою дівчинкою, її важко не помітити. І вона всім допомагала в скрутну хвилину”.

Ганна і Мартін публікували багато фотографій зі своїх подорожей на сторінки в Facebook та Instagram. Вони побували в Греції, Чехії, Ісландії, відвідували Україну, зокрема, рідний для дівчини Харків.

Фатальна трагедія сталася 1 жовтня. Джоел Отто Акусті Марін прийшов в колеж з шаблею, яку заховав у мішку. Її він купив напередодні в інтернет-магазині, очевидці повідомляють, що його бачили на території коледжу з довгою коробкою.
Як передають очевидці, коли Джоел витягнув з мішка шаблю, ніхто не повірив у серйозність його намірів, деякі засміялися. Спочатку вбивця напав на вчительку і завдав їй два удари по шиї, але жінці вдалося втекти і врятуватися.

Подруга Ганни розповідає: “Ганна просто в той момент опинилася поруч. Він напав на неї, вдарив шаблею по шиї, і вона впала. Тоді всі кинулися бігти. Одна дівчинка кинула в нападника стільцем, але це ненадовго його відволікло. Коли всі повибігали з класу, він став добивати Анну, яка лежала на підлозі. Він тикав в неї шаблею, завдав їй 28 порізів, два з них виявилися смертельними”.

Читайте також  іларі Клінтон стало погано на траурній церемонії в пам'ять про жертви теракту 11 вересня

Існує версія, що Ганна подобалася Джоелу, але подруга спростовує ці чутки: “Це неправда, що вбивця мав до Ганни якісь безмовні почуття. Він просто псих”.

Ще кілька людей постраждало від дій злочинця.

На місце злочину приїхали поліцейські, і їм довелося стріляти в Джоела, щоб зупинити його – в даний момент він з важкими пораненнями лежить в лікарні під охороною. Коли Джоел закінчить лікування, його відправлять до в’язниці.

Фінське видання Helsingin Sanomat розповіло про те, хто такий Джоел Марін. Він член місцевого стрілецького клубу, був дуже замкнутим і дивним. Зі своїм сусідом по гуртожитку він за рік розмовляв три рази.
За словами сусіда вбивці, Джоел Марін завжди ходив у чорному з капюшоном на голові і часто мовчав.

У школі він був звичайним ботаніком, над яким знущалися інші діти, а коли поступив в коледж, то зовсім закрився від світу. Знайомі вбивці розповідають, що він був досить розумним. Його батько п’є і працює санітаром у психіатричній лікарні, мати і брат також працюють там. Виховувала Джоела одна мати.

Правоохоронці провели обшук у кімнаті Джоела і знайшли в нього пляшки з бензином. За даними жителів, нещодавно були підпалені два будинки біля гуртожитку. Місцеві тепер підозрюють у цьому Джоела.

РЕКЛАМА:

Джерело.