Не 24 серпня? Депутати хочуть перенести святкування Дня Незалежності. Яку дату пропонують?

В Україні може з’явитися другий День Незалежності. Депутат фракції “Слуга народу” Оксана Савчук внесла до Верховної Ради законопроект, яким запропонувала перенести день народження країни на 22 січня.

У цей день в 1918 році Центральна рада затвердила IV універсал, яким проголосила самостійну, незалежну державу – Українську Народну Республіку. Тому, вважає автор, в цей день варто не тільки вшановувати незалежність, а й вести відлік віку суверенної країни. Якщо колеги автора законопроекту по парламенту погодяться з такими висновками, то 22 січня 2020 року наша країна відзначить 102-й рік незалежності.

Слід зазначити, що аналогічні пропозиції в парламент вносили і депутати минулого скликання. Правда, на відміну від колишніх версій, ця не пропонує відмовлятися від звичного для українців 24 серпня.
Депутат вважає, що нинішній День Незалежності слід перейменувати в “День відновлення незалежності” і продовжувати його відзначати як загальнонаціональне свято. З цією метою автор проекту подала в Раду ще один документ, що закріплює в Кодексі законів про працю обидва дні, як неробочі.

РЕКЛАМА:

Джерело.