Виборчі заробітки: на скільки збагатилися українські зірки під час виборів. “Музична” агітація

Українські артисти традиційно масово виступали на підтримку політиків і партій під час парламентської кампанії 2019 року.

«Українські політики під час виборчої кампанії пішли двома шляхами: хтось платив гроші безпосередньо виконавцям, оформленим як ФОП, а дехто — через різноманітні концертні агенції. У другому випадку, якщо за кандидата агітували кілька різних співаків, із загальної сплаченої суми неможливо дізнатися, скільки саме отримав той чи інший артист», — йдеться в публікації.

Кандидат від Слуги народу Олексій Кузнєцов (округ № 106 на Луганщині) запрошував до виборців Тіну Кароль та Олега Скрипку. Тіна Кароль, згідно зі звітом, одержала за концерт 138 тисяч гривень, а Олег Скрипка — 55 тисяч.

Кандидат від Слуги народу у 107-му окрузі Олександр Сорокін теж заплатив Кароль 138 тисяч гривень, але йому, на відміну від Кузнєцова, з депутатством не пощастило.

Партія Українська стратегія Гройсмана використовувала концерти під час виборчої агітації: за неї співали співачка Андріана, Ірина Федишин, Друга ріка, ТіК та Пан Карпо. Згідно з даними у системі Prozorro, Чесно підрахувало, що Друга ріка, ТіК та Ірина Федишин заробили на цих концертах не менш 1,9 мільйона гривень.

Нинішній лідер Аграрної партії України Михайло Поплавський напередодні виборів їздив у тур українськими містами з Олегом Винником. Поплавський разом із Винником відвідали щонайменше 10 міст. У звіті партії зазначено, що на їхні концерти там витратили 5,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, що найбільше на вибори витратив “Голос”, найменше – “Слуга народу”.

РЕКЛАМА:

Джерело.