Cуворі реалії життя в тимчасово окупованому Донбасі

56b05a7ec0908_tupikovaja_vetv_evoljucii_dnr_zaharchenko_20150118030020

Донецьк, який ще не так давно вважався серцем Донбасу, переживає не найкращі свої часи. Місто вже два роки знаходиться під окупацією бойовиків так званої «ДНР».

За цей час регіон неначе  відкинуло на початок 90-их – до продовольчого дефіциту додався і фінансовий. Тепер мінімальна зарплата, яку отримує більшість мешканців, тут становить 2 500 російських рублів, що трохи більше 900 гривень. Натомість ціни, подекуди, в кілька разів вищі ніж в інших областях України.

Проте, деякі люди не мають і тієї жебрацької зарплати, тож всі їхні сподівання на «гуманітарку», яка час від часу приходить з України та інших країн. Тут цікава ситуація з російськими «гумконвоями». Мешканці Донецька стверджують, що отримували російську допомогу лише кілька разів. Деколи її плутають з продуктами від фонду Ахметова «Поможем».

Роботи для населення середнього віку катастрофічно не вистачає. В так званому «Центрі зайнятості ДНР» на обліку стоять тисячі людей, які однак, не хочуть працювати за 2-2,5 тисяч рублів. Тому люди шукають собі тимчасові заробітки з надією в майбутньому знайти більш-менш пристойну роботу. Але чи є в них взагалі майбутнє при такій ситуації? Питання риторичне.

Настрої мешканців Донецька та інших міст цілком відповідають ситуації. Люди кажуть, що відчувають себе третім сортом. Вони не можуть виїхати з міста, а їхні родичі та друзі – в’їхати в нього. Досі зустрічаються випадки банального «віджиму» машин. Озброєні бойовики відчувають себе абсолютно безкарно.

Стадіони поросли бур’яном – там вже давно не було ніяких спортивних заходів чи концертів. В той же час російське телебачення намагається зомбувати людей. Мовляв, у нас все добре, а коли прийде Україна, то всіх розстріляють.

Читайте також  Тільки що повідомили. Зеленський летить домовлятися про припинення війни на Донбасі: що відомо

Проте, справи у головних бойовиків «ДНР» кардинально інші. За два роки окупації глава псевдо республіки Захарченко «сколотив» статок у 22 млн доларів. Саме таку цифру наводить організація «Власть денег» і Центр вивчення Росії. У його колеги з Луганська – Плотницького, трохи більше – 30 млн доларів. І таких мільйонерів ще цілий список на кілька десятків імен.

Достеменно відомо, що Захарченко займається контрабандою. Окрім цього, у Донецьку він привласнив собі колишню мережу супермаркетів «АТБ», де продає російську гуманітарну допомогу. От така от справедливість у «молодій республіці».

Така ситуація не залишає сепаратистським анклавам жодних шансів на довгу перспективу.

За матеріалами:

http://donbass.ua/news

http://patrioty.org.ua

https://www.facebook.com/skitalec

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: