300-500 вантажівок на день. Через перевезення вугілля на ТЕЦ калушани погрожують перекрити дорогу

26 вересня відбулося пленарне засідання сесії Калуської міської ради. У “Різному” депутат Володимир Павлів озвучив колективне звернення мешканців вулиць Долинська, Козоріса і Привокзальна, яку підписали близько 90 калушан.

 

Люди просять міську владу встановити обмежувач руху вантажного транспорту на вулицях Долинська і Козоріса. Як зазначив депутат, тут систематично порушуються правила дорожнього руху, вантажівки перевозять вугілля на ТЕЦ, від цього тут постійні шум, забруднення — чорна пилюка і чорне багно, а на будинках внаслідок вібрації з’являються тріщини, інформують “Вікна”.

У випадку ігнорування своїх вимог люди голові вдаватися до акцій протесту, аж до перекриття руху транспорту на Долинській і Козоріса.

Як наголосив Володимир Павлів, кожен хоче зекономити, але не рахує кошти і втрати громади. Відтак вантажівки, які перевозять вугілля, не накриті та перевантажені. Будинки там старі, фундаменти не розраховані на такі навантаження, дорогою вугілля розсипається і люди не мають чим дихати. Депутат переконаний, якщо такі перевантажені фури, вагою по 30-40 тонн, будуть їхати відремонтованою об’їзною дорогою, то вона довго не витримає.

Володимир Павлів звернувся до Укртрансбезпеки встановити вагу і, врешті-решт, навести порядок з перевантаженням автомобілів, а також до місцевих підприємців і підприємств, які возять вантажі і допускають перевантаження фур. За словами депутата, щодня вулицями Долинська і Козоріса проїжджає 300-500 вантажівок і їх треба спрямувати на об’їзну.

Міський голова Ігор Матвійчук повідомив, капремонт вулиці Окружна вже розпочали. Щоправда, як відомо, тендер провели на капремонт однієї десятої її частити. Міський голова запевнив: до кінця року буде проведено тендер на загальну суму — кошторис капремонту становить 55,5 млн гривень. Міська влада розраховує, що кошти виділить держбюджет. Ігор Матвійчук зауважив:

Читайте також  Жінка врятувала чоловіка, якого отруїли і кинули в сніг помирати: історія простого подвигу

«Поки не завершимо ремонт Окружної, повністю зняти проблему нам не вдасться. Точно до кінці року проведемо тендер на всю дорогу».

Пряма мова з сесії Калуської міської ради — у відео “Вікон”:

РЕКЛАМА:

Джерело.