В Україні подешевшала електроенергія: у Зеленського розкрили подробиці

НКРЕКП знизила тарифи Укренерго майже на 20 копійок − до 11,6 копійок за кВт−годину.

Як повідомив в Facebook представник президента в уряді Андрій Герус, майже на стільки ж це призведе до зниження тарифу і для всіх непобутових споживачів вже з 1 вересня.

“По факту відбувався пошук, хто буде фінансувати “зелені” тарифи відповідних “зелених” виробників, а це вже майже 30 млрд грн у рік. Раніше ці “зелені” тарифи через тариф Укренерго було покладені на непобутового споживача.

Тепер, внаслідок Постанови Уряду та Постанови НКРЕКП, частина “зелених” тарифів буде оплачуватися непобутовими споживачами, а більша частина − Енергоатомом та Укргідроенерго”, − розповів Герус.

За його словами, рішення “буде мати однаковий ефект для всіх побутових споживачів, як для сусідньої школи і лікарні, так і для великого металургійного заводу”.

Герус додав, що зараз тарифи на електроенергію для підприємств і бюджетних установ − в 2−3 рази більші, ніж для населення (2,5−3 грн проти 1,08 грн).

Він зазначив, що економіка не може витримувати нескінченне зростання тарифів, і в рішенні проблем ринку електроенергії повинна брати участь не тільки державна генерація, а й приватна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.