«Кримінального авторитета» з Калуша залишили під вартою

У суботу, 17 серпня, в центрі Калуша, співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області «кримінального авторитета» на систематичному вимаганні великих сум грошей з представників комерційних структур.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 4 ст. 189 ККУ (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження,- карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна).

Івано-Франківський міський суд обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів до 15 жовтня.

Ухвала мотивована тим, що особа підозрювана мотивовано та обґрунтована. У судовому засіданні доведено, що це правильний запобіжний захід. Проте, захисник підозрюваного подав апеляційну заяву. Захисник просить скасувати запобіжний захід у вигляді арешту.

Сьогодні, 30 серпня, Апеляційний суд Івано-Франківської області розглянув апеляцію.

«Хочу зазначити, що була додана копія розписки. Фактично боргові зобов’язання потерпілої перед звинуваченим доведені борговою запискою. Були викликані свідки, але суд не взяв до уваги клопотання, і їх не було допитано. Вони були безпосередньо присутні при розписці і могли б це підтвердити», – говорить захисник.

Захисник вважає, що ризик виїзду за кордон підозрюваного – безпідставний, оскільки, в нього вилучили документи і хоче призначити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Якщо суд не прийме таке рішення, то просять визначити розмір застави.

«Шановний суд, хочу сказати, що я не скоював ніякого злочину і у всьому підтримую свого захисника», – каже підозрюваний.

Прокурор вважає, що навіть із СІЗО, підозрюваний чинить тиск на потерпілу.

Читайте також  На Прикарпатті відкрили кримінальне провадження за фактом розтрати «повеневих» коштів

«В мене зі здоров’ям дуже погано, прошу призначити мені домашній арешт», – говорить підозрюваний.

Однак, після наради, суддя залишив апеляційну скаргу без задоволення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.