Переходу на контрактну службу не буде: “Слуга народу” пропонує нові зміни щодо майбутнього ЗСУ

Партія більшості у Верховній Раді “Слуга народу” не планує переводити службу в Збройних силах України повністю на контрактну форму.

Переходу на контрактну службу не буде: “Слуга народу” пропонує нові зміни щодо майбутнього ЗСУ

Про це обраний народний депутат від цієї політсили Ганна Коваленко заявила LB.ua.

“Форму комплектування армії залишаємо змішаної з деяких причин, але будемо вносити зміни в закони “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про альтернативну службу”, готуємо системні зміни по комплектуванню батальйонів територіальної оборони, системи мобілізації і громадського резерву”, – заявила Коваленко.

Політик анонсувала прийняття в Раді законопроектів про Службу безпеки України, розвідувальні органи, створення комітету по нагляду за спецслужбами, а також зміни до законів “Про державну таємницю”, “Про Збройні сили України” і “Про нацбезпеки”.
Нагадаємо, раніше військовий експерт Михайло Жирохов розповів про кадровий голод, який спостерігається в Збройних силах України.

За словами Жирохова, насправді кадровий голод в ЗСУ замінити “строковиками” навряд чи можливо в принципі.

“Кадровий голод сьогодні спостерігається саме на передових позиціях, де тільки до 40-50% існує комплектація кадрами. “Строковики” – це один з механізмів, який необхідний. За рахунок комплектації тилових частин вивільняється якась частина людей, яких можна відправити саме на передові позиції”, – пояснив він.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.