Зеленський анонсував початок роботи новоствореного Антикорупційного суду з 5 вересня

Президент Володимир Зеленський в п’ятницю провів зустріч з делегацією Світового банку на чолі з президентом організації Девідом Мелпасом.

Про це повідомляється на сайті глава держави, інформує Фіртка.

Зеленський подякував за підтримку України та поінформував про кроки, заплановані в реформуванні країни.

Глава держави зазначив, що 5 вересня розпочне роботу новостворений Антикорупційний суд. Він також наголосив на важливості ухвалення земельної реформи, розвитку інфраструктури та державно-приватного партнерства.

Президент висловив сподівання на продовження фінансової підтримки та технічної допомоги курсу реформ в Україні з боку Світового банку.

Глава держави запросив представників Світового банку на інвестиційний форум, який відбудеться в Маріуполі.

Як раніше повідомляла Українська правда Антикорупційний суд має винести 25 вироків до кінця року. Про це зааявляв заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка.

Також заступник голови ОП зазначив, що головне не посадити чиновника, а знайти і повернути державі вкрадені активи.

Нагадаємо:

Збори суддів Вищого антикорупційного суду України прийняли рішення пропочаток роботи новоствореного суду 5 вересня 2019 року.
У червні 2018 року Верховна Рада з ініціативи президента ухвалила рішенняпро створення Вищого антикорупційного суду.
6 березня 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 39 переможців серед кандидатів до Вищого антикорупційного суду, зокрема це: 22 судді, 13 адвокатів та 4 науковців. 27 суддів працюватимуть суддями Вищого антикорупційного суду, ще 12 – суддями апеляційної палати.
Громадська рада доброчесності виявила у переліку переможців конкурсу ВККС 16 осіб, яких раніше визнали недоброчесними, зокрема племінника одіозного Сергія Ківалова – Сергія Могилу.
11 квітня п’ятий президент Петро Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду України – і вони склали присягу.
У липні Фонд державного майна України передав антикорупційному суду приміщення за адресою просп. Перемоги, 41, у м.Києві.

Читайте також  Справа Гандзюк: Мангер готовий співпрацювати зі слідством

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.