Понад 50% мешканців Прикарпаття витратили б “зайві” гроші на лікування

Результати опитування Головного управління статистики Івано-Франківської області свідчать про те, що більшість прикарпатців “при значному збільшенні доходів” спрямували б їх, в першу чергу, на лікування.
Витратити несподіваний дохід на покращення здоров’я хотіли б 54,6% мешканців області, пише Репортер з посиланням на інформацію від управління статистики.

Крім того – придбання побутової техніки (48,5%), оновлення гардеробу (43,1%), відпочинок (39,8%), покращення харчування (36,1%) та поліпшення своїх житлових умов (32,6%).

За можливості, майже кожна четверта родина направила б зайві кошти на купівлю автомобіля, кожна сьома – на здобуття освіти. У порівнянні з 2018 роком збільшилась частка домогосподарств, які витратили б додаткові кошти на придбання побутової техніки, автомобіля, лікування.

По Україні пріоритетними напрямами використання додаткових доходів були: відпочинок, лікування та поліпшення житлових умов – про це повідомило від 57% до 43% наших співвітчизників. Упродовж минулого року зазначені потреби відмітили жителі більшості регіонів країни.

Щоб не відчувати себе бідними, майже половина домогосподарств Прикарпаття вважають, що їхній грошовий дохід повинен становити від дев’яти до десяти тисяч гривень на одну особу в місяць, і чверть – понад десять тисяч.
Більшість домогосподарств (72,1%) вважає, що їх матеріальний стан у 2019 році залишиться без змін, а 8,1% сподіваються на його покращення. Понад третина сімей області сподівається, що поточний рік буде сприятливим для розвитку економіки України, а 42,3% опитаних не очікує будь-яких відчутних змін.

Одностайною залишається думка прикарпатців щодо найважливіших для них життєвих цінностей. За результатами опитування, основним пріоритетом більшість домогосподарств області вказали здоров’я (88,5%), другим – сім’ю та дітей (77,1%), третім – матеріальний добробут (35,9%).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.