Прикарпатцям пропонують викупити газ на зиму за “літньою” ціною

Уперше для споживачів газу відкрита можливість придбати резерв газу на зиму по літній ціні — 5 995,53 гривні за 1000 куб. метрів. Зробити це можливо в період з 23 серпня по 25 вересня, коли діє акція «Твоя енергонезалежність».

«За збереження придбаних запасів газу та стабільність ціни на них відповідає НАК «Нафтогаз України». Швидко та зручно оформити покупку буде можливо в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, в кожному Центрі обслуговування клієнтів РГК, а также у інших постачальників газу для населення, інформують “Вікна”.

У НАК «Нафтогаз України» відзначають, що акція «Твоя енергонезалежність» дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

Зараз ціни на газ для населення знаходяться на мінімальному рівні з початку року. Таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку ростуть слідом за збільшенням попиту на паливо.

Є всі передумови, що цієї осені та взимку ціна кубометра газу для населення зросте до 7 грн і більше, з урахуванням обмежень постанови Кабміну №867, зазначили в НАК «Нафтогаз України».

Ціна газу для створення запасу — 5 995,53 гривні за 1000 куб. метрів, та скористатись нею можливо в період з 23 серпня по 25 вересня. У ціні не враховані тарифи на транспортування та розподіл газу, які змінюються в залежності від регіону. Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис куб. метрів на одне домогосподарство

Взяти участь в акції може будь-який споживач газу, у якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити і оплатити покупку можна буде в ЦОК. При собі треба мати:

— паспорт;

— актуальні показання лічильника газу.

Читайте також  Кабмін ввів нові тарифи на електроенергію, але відхрестився від цін на опалення: Шмигаль розкрив деталі

Внести потрібно 100%-ову оплату за куплений запас газу.

Придбати запас газу онлайн можна буде в Особистому кабінеті на 104.ua вже з наступного тижня.

Для того, щоб легше визначиться з необхідним резервом газу на зиму, фахівці ЦОК нададуть своїм клієнтам інформацію про їх обсяги споживання газу в минулі опалювальні періоди. Користувачі Особистого кабінету 104.ua зможуть самостійно розрахувати потрібні йому обсяги на опалювальний період онлайн за допомогою спеціально створеного калькулятора.

Використовувати газ, куплений в рамках акції «Твоя енергонезалежність», можна буде з 1 жовтня 2019 року по 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК «Нафтогаз України» поставляє учасникам акції газ із резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін, і продавець не зможе вплинути на її розмір.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах — за ціною ПСО, що діє на той час. Тим споживачам, хто до 1 квітня 2020 року не використає увесь куплений газ, залишок грошових коштів буде зарахований на особовий рахунок. Ці кошти можна буде використовувати для подальших розрахунків за газ або повернути за заявою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.