100-й “Шлюб за добу”. У міському парку Калуша одружився ветеран АТО. ФОТО

Сьогодні в рамках пілотного проєкту «Шлюб за добу» в Калуші в міському парку зареєстрували шлюб Ілля Мастило та Наталія Ручанчин. Подружжя стало ювілейною, сотою, парою, яка зареєструвала шлюб у рамках проєкту від Мін’юсту.

100-й “Шлюб за добу”. У міському парку Калуша одружився ветеран АТО. ФОТО

Ілля родом із Закарпаття. Він − учасник бойових дій на Сході України, ветеран війни, відзначений державними нагородами за мужність та відвагу. Наталія – калушанка, за освітою медсестра. Познайомилися молодята три роки тому в автобусі, вона − поверталася на навчання, він повертався у зону бойових дій. Іллі одразу сподобалася Наталія своєю красою та характером, Наталія одразу звернула увагу на мужній характер майбутнього чоловіка. Рішення одружитися – зважений і обдуманий крок молодят.

Весільна церемонія супроводжувалася грою тріо бандуристів із Калуської музичної школи №1. За традицією батьки розстелили рушник перед дітьми, співпереживаючи з ними важливі і хвилюючі моменти у їхньому житті.

Першим склав подружню обітницю наречений:

«Беру тебе, Наталіє, за дружину, не на день, не на годину, а на все життя. Віддаю тобі свою обручку як свою любов і вірність, від сьогодні і на все життя».

В свою чергу, Наталія вручила власну долю нареченому.

«Разом з цією весільною обручкою я віддаю тобі своє серце, і вручаю тобі свою долю, довіряю тобі свої надії, обіцяю, що від нині і навіки, в радості, і в печалі, я буду з тобою».

Молодята підписами скріпили акт, яким держава узаконила їхнє одруження.

Привітали Іллю та Наталію родичі, друзі та знайомі. Приєдналася до вітань керуюча справами виконкому Калуської міської ради Мар’яна-Божена Постоловська:

“Хочу привітати вас із радісним та сонячним днем, із створенням сім’ї. Ваші очі сяють коханням. Бажаю, щоб це почуття ви пронесли крізь все життя. Звичайно, радості вам, поваги і розуміння”.

Читайте також  Штрафи не зупиняють: за минулу добу на Прикарпатті впіймали 9-х нетверезих кермувальників

У коментарі «Вікнам» начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Антон Кустик зазначив, що кожен третій шлюб реєструється в рамках проєкту «Шлюб за добу». За його словами, важливо те, що статистика цього проєкту свідчить про те, що пари, які реєструють шлюб в рамках «Шлюбу за добу, менше розлучаються.

Завершилася урочиста церемонія весільним танцем молодят.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.