Меню бідності на Прикарпатті: більше картоплі, менше — м’яса і риби

Головне управління статистики в Івано-Франківській області оприлюднило повідомлення про споживання продуктів харчування на Прикарпатті у минулому році.

У 2018 році житель Івано-Франківської області в середньому спожив 193 кг картоплі і 112 кг хліба. Це значно більше, ніж раціональна норма споживання цих продуктів харчування: 124 і 101 кг на рік відповідно. До речі за кількістю спожитої на одну особу картоплі наша область є першою в Україні, інформують “Вікна”.

Відносно інших регіонів України прикарпатці також споживають найбільше молока та молочних продуктів260 кг на рік. Проте це все ж значно менше, ніж рекомендована норма — 380 кг на рік.

Споживання таких продуктів як риба, м’ясо, яйця, фрукти на Прикарпатті торік хоч і зросло проти 2017 року, проте дуже відстає від рекомендованих показників. Так, на рік рекомендовано споживати 20 кг риби і рибопродуктів (у нас торік — 8 кг), 80 кг м’яса та м’ясних продуктів (47 кг), 290 яєць (252), 90 кг плодів, ягід і винограду (53 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу хлібних продуктів — наша область посіла шосте місце серед регіонів України, цукру — десяте, олії — дванадцяте, плодів, ягід та винограду — чотирнадцяте, м’яса та м’ясних продуктів, овочевої продукції, яєць, риби та рибопродуктів — 21–23.

Більше, ніж в середньому по державі, у 2018 році мешканці області спожили цукру, молочних та хлібних продуктів і картоплі. Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 8,3% і склала 2930 ккал на одну особу. За цим показником область посіла п’яте місце серед регіонів держави.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.