Для ремонту зруйнованих стихією на Прикарпатті мостів потрібно 610 мільйонів гривень — ПБС

Мостів, зруйнованих стихією, в області нараховується понад півсотні. Для їхнього ремонту необхідно приблизно 610 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський із робочим візитом приїхав на Прикарпаття. Він оглянув зруйнований повінню міст через річку Чечва неподалік села Довге Калуське, що в Калуському районі. На його ремонт необхідно 25 мільйонів гривень. Чиновники обіцяють, що кошти будуть виділені і до кінця року переправу буде відновлено.

Новопризначений голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль зазначив:

«Це не така велика сума, але це колосально допоможе розвинути ситуацію на Франківщині».

Крім цих мостів, планово хочуть відновлювати й інші переправи. Із 1200 прикарпатських мостів 800 — аварійному або неналежному стані. За словами Дениса Шмигаля, якщо робити поетапно, то можна ремонтувати по 10-12 мостів в рік. Для порівняння: з 2009 року і дотепер вдалося відновити всього три переправи з 60-ти, інформує дорожня компанія ПБС.

У той же час президент України Володимир Зеленський порахував: якщо дотримуватись такого плану, на відновлення всіх переправ в Івано-Франківській області необхідно 85 років:

«Щоб відремонтувати 850 мостів на Прикарпатті, потрібно 85 років? — В нас немає… і у людей немає стільки часу».

Народний депутат України Олександр Шевченко, якого пов’язують із діяльністю компанії ПБС, представив президенту Зеленському своє бачення стосовно відновлення усіх доріг і мостів Івано-Франківщини:

«Лише на відновлення доріг Івано-Франківщини необхідно понад 20 мільярдів гривень. Враховуючи наповнення державної казни, таких коштів явно немає. Аби Прикарпатський регіон за короткий час дійсно став привабливим для туристів, пропоную на прикладі Волині створити обласне комунальне підприємство, що «опікувалося б» надрами регіону. А половину прибутку від видобутку надр повинні отримувати місцеві громади. Тоді за 5 років вдасться відновити всі місцеві дороги».

Читайте також  За мить до трагедії: в селі на Прикарпатті під час того, як люди переходили річку, провалився міст (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.