Без податків! У Зеленського виступили з остаточною заявою. На це всі чекали

Україна веде переговори із західними партнерами з питання проведення податкової амністії.

Без податків! У Зеленського виступили з остаточною заявою. На це всі чекали

Про це заявив секретар РНБО Олександр Данилюк в ефірі Радіо НВ.

“Так, ми переговори ведемо з цього приводу. Питання завжди умов, тобто яка ставка… <…> Перше, вона [амністія капіталу, – Ред.] Повинна дати результат, тому що якщо подивитися на приклади інших країн, зокрема Італії, недавно була амністія в Молдові проведена, то вони не надто успішні. <…> Дуже часто одна з причин – це слабкість самої податкової”, – сказав він.

Таким чином, підкреслив Данилюк, ключовою умовою проведення податкової амністії є реформування податкової служби.

“Друге, звичайно, є ставка, по якій відбувається амністія. <…> Це політичне питання, насправді. І де ця межа, нам ще треба визначити. І ключове, третє: не повинні підлягати амністії гроші, які зароблені корупційним шляхом або якимось кримінальним шляхом”, – додав секретар РНБО.

Раніше Володимир Зеленський, нинішній президент України, під час своєї президентської кампанії заявляв про підтримку податкової амністії.

Тако, як зазначає Данилюк, Україні важливо зберегти транзит російського газу через свою територію, підкреслив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Данилюк.
“Нам важливо зберегти транзит. Це ключове. Це не тільки надходження біля $3 млрд, але і питання функціонування газотранспортної системи, нормальної, а також і питання геополітики. Перемовини… [з російською стороною] відбудуться, скоріше всього, після формування нового уряду, коли, наприклад, буде призначений міністр енергетики, який буде відповідальним за цей процес перемовин”, – сказав Данилюк.

Окрім того, Україна має бути суб’єктом, а не об’єктом у міжнародних відносинах, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Данилюк.

“Ми напрацювали новий порядок денний співпраці у сфері безпеки між США та Україною. Це була позиція президента”, – сказав Данилюк.

Читайте також  Українців хочуть змусити платити за землю по-новому: нововведення торкнеться навіть пенсіонерів

За його словами, новий порядок вирізняється визначенням ролі України.

“Пора вже відходити від ролі жертви і перестати ходити просити допомоги у світі. Ми – сильна країна. Ми маємо стратегічне значення в першу чергу у регіоні і можемо бути надійним партнером для наших стратегічних партнерів. Тому ми маємо відчувати себе суб’єктом, а не об’єктом. І саме з цих позицій були сформовані пропозиції, які ми обговорювали у Вашингтоні”, – зазначив Данилюк.

За його словами, питання нацбезпеки – це “близько 80% порядку денного між США та Україною” і їх будуть обговорювати на майбутній зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.