Вперше прикарпатські правоохоронці вивчають українську жестову мову (фото)

З 29 липня в Івано-Франківську розпочався тренінг: «Жестова мова для поліцейських» – новий підхід в наданні поліцейських послуг людям із порушеннями слуху та/або мовлення.

22 правоохоронці мають можливість навчатись основам жестової мови. Однозначно даний тренінг сприятиме поліцейським у їх повсякденній роботі, адже щодня вони зустрічають різних людей, котрим необхідна допомога, і завдання правоохоронців їх почути, зрозуміти та надати допомогу, інформують в обласному управлінні поліції, пише Фіртка.

Навчання стало можливим завдяки співпраці з громадською організацією «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст»», її директоркою Наталею Московець, яка проводить тренінг для поліцейських.

Під час тренінгу поліцейські здобувають основні навички, необхідні для спілкування з людьми, які мають порушення слуху. Декілька жестів на кшталт «Добрий день!», «Я – поліцейський», «Я хочу Вам допомогти» зможуть заспокоїти нечуючу людину та допоможуть встановити з нею контакт. Тренінг триває, поліцейські продовжують навчатися.

Безпека – одна з найважливіших цінностей для громадян. Правоохоронці роблять все можливе, щоб кожна людина почувала себе безпечною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.