У джерелі “Капличка” в Підгірках продезинфікували воду.

Працівники Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» повторно відібрали пробу води з громадського каптажного джерела «Капличка», яка за показниками епідемічної безпеки не відповідала вимогам Додатку 1 ДСанПіНу 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

У 100 куб. см води загальні колі форми становили більше 238,0 при допустимій нормі <=1. Також було виділено кишкову паличку, яка в нормі відсутня, про що свічить результат санітарно-мікробіологічного дослідження №49 від 18.07.2019 року, інформують “Вікна”.

Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради повідомляє, що дослідження провели на виконання протокольного рішення виїзної наради на вул. Підгорецька щодо звернення місцевого мешканця.

1 серпня об 11.35 працівники міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведли дезінфекцію джерела «Капличка». Користуватися водою було заборонено впродовж 12-ти годин.

З метою попередження виникнення можливих епідускладнень та спалахів гострих кишкових інфекцій, працівники управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради встановили дошку оголошень поблизу джерела, на якій розмістили результати лабораторних досліджень та застереження про вживання води з джерела.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.